אנו מקדמים בברכה את ביקורה של ד"ר מנור בפורום

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

הגולשים מוזמנים לשאול, להוועץ, להחליף דעות. ערב נעים, ד"ר מ. למפיט

11/01/2007 | 18:18 | מאת: אמא מודאגת

תודה לד"ר למפיט שהסכים כי ד"ר מנור תתארח פה . בני בן ה- 15 עבר אבחון במכון מעולה בצפון הארץ (על אף שאנחנו מהמרכז). לאחר זמן, שמנו לב כי לבעיית הקשב והתופעות ה"רגילות" הכבר הכרנו , נוספה גם הסתגרות מיוחדת שלא היתה בעבר. האם הדבר יכול להצביע על כך שהילד נוטל סמים? אמא מודאגת

11/01/2007 | 19:01 | מאת: ד"ר איריס מנור

שלום רב. ממש לא, ואין כל קשר לסמים. ההסתגרות הזו היא תופעת לוואי העשויה להיות קיימת בתחילה, ובדרך כלל חולפת עם הזמן והיא קשורה דווקא לחומר טבעי מאד שם אדרנלין, שרמתו עולה באופן משני לשימוש בריטלין. אני ממליצה לחזור אל הרופא המומחה שטיפל בכם, ולהתייעץ עמו לגבי תופעות הלוואי והאפשרות לעבור לתכשיר עדין יותר. בברכה, ד"ר איריס מנור

11/01/2007 | 20:19 | מאת: אמיר

שלום ד"ר מ.למפיט ,ד"ר איריס מנור אני מודה לכם על ההזדמנות הזו אני מבוגר שסובל מ ADD אני רוצה לשאול אותכם על העניין הגדול שעושים בבתי המרקחת בקשר למרשם של ריטלין למבוגרים .הרוקחים מאוד זהירים בנתינת התרופה ומדייקים שבעתיים על פרטי המרשם וכל פסיק מאוד חשוב .יש לי הרגשה שיש משהו חשוד בעניין הם גם מבקשים תעודת זהות וכו' ולא דורשים זאת לגבי תרופות אחרות....האם נכונות השמועות שהריטלין הוא בעצם סוג של סם אבל במינון מבוקר ? האם מבחן הTOVA לא מספיק על מנת לקבוע את הטיפול? ומה הם הטיפולים החדישים ביותר לטיפול ב ADD ? ולמה אין מודעות לגבי מבוגרים שסובלים מהבעיה? המודעות היא יותר בקרב הסביבה החינוכית של ילדים קטנים יותר מאשר מבוגרים ! מה עשו מבוגרים על מנת להתגבר בצורה יעילה על הבעייה? ברגע שאני מקבל ריטלין אני מרגיש מרץ ! האם התרופה צריכה לתת מרץ או להפך לדכא את המרץ? תודה רבה ובכבוד רב, אמיר

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה