מצב רוח מדוכדך ורטלין ):

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

10/01/2007 | 19:21 | מאת: רינה

ממחקרים שנעשו איזו תרופה עם הכי פחות תופעות לוואי: רטלין רגיל, sr או la? והאם ה la גם מסובסד כמו ה- sr. לאחורנה התחלתי להשתמש פעם ביום ברטלין 20sr. בזמן התרופה אני בסך הכל מרוכזת (אומנם פחות מהרטלין הרגיל שמגיע בטבליות של 10 מ"ג) ויש לי מצב רוח טוב ואנרגיות, אבל אחרי שפגה השפעתו אני מקבלת "דאון" עצבני במצב רוח. לפעמיים אני מרגישה ממש דיכדוך עד כדי רצון לבכות. ראוי לציין, שבכלל באישיות שלי אני נוטה למצבי רוח אבל לא בכזאת קיצוניות- ממצב רוח טוב ואפילו טוב מאד למצב רוח דיכאוני ממש. בנוסף, יש לי גם כאבי ראש אחר כך וכמעט ואין לי תאבון (שחוסר תאבון ידוע לי שהוא אחד מתופעות הלוואי). העיניין הוא שגם בערב שאמור לחזור לי התאבון, הוא לא תמיד חוזר. אני אוכלת כמובן, כי אני מרגישה רעב, מכריחה את עצמי אבל לא נהנת... אז מעניין אותי לדעת: 1. איזה הסבר כימי יש לנפילות הללו במצב רוח? 2. האם יש פתרון? כלומר איזה סוג תרופה מביאה לפחות דיכאון. ו3.האם כאבי ראש והדיכאון יתכן מופעים רק בגלל שאני עדין בתקופת ההסתגלות? ואז יש פשוט לחכות בסבלנות עד שהגוף יתרגל לתכשיר? בהתחלה נורא התלהבתי "מכדור הפלא" ואני עדין שמחה על הריכוז הנפלא שאני משיגה בעזרתו, אבל פתאום אני רואה שלא הכל ורוד, ויש חסרונות. בעיקר אני סובלת מהעצבות.

רינה שלום רב, שאלות מצויינות. אבקשך לכתוב את השאלות הערב לד"ר מנור, כדי לשמוע דעה נוספת, עבור כל הגולשים ועבורך. ד"ר מנור תייעץ בפורום הערב, החל בשעה 20.00 . גם אני אפנה את תשומת ליבה של ד"ר מנור לשאלות שלך. יום נעים, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה