שימוש קבוע ורציף בסטימולנטים לעומת שימוש לא קבוע

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

11/03/2011 | 10:49 | מאת: מיכאל

שלום רב, האם תופעות לוואי במהלך הטיפול בריטלין לסוגיו פוחתות במהלך הטיפול? האם מבחינה זו בשימוש קבוע ורציף בתרופה יש פחות תופעות לוואי מאשר שימוש לא קבוע בתרופה? (נניח רק לפני מבחנים חשובים) שאלה שנייה: האם כשמתחילים טיפול אצל מבוגרים מתחילים בדרך כלל במינון המינימלי של התרופה (ננח 36 מג קונצרטה) ומשם עולים או שקובעים מינון התחלתי לפי משקל? ואם כן אז מהי הנוסחה של משקל למבוגרים- 0.25-0.3 מג למנה של ריטלין רגיל (של 4 שעות)? תודה מראש

שלום רב, השיקול לגבי טיפול קבוע ורציף לעומת טיפול לסירוגין צריך להתחיל בשאלה: מה נדרש מבחינה אקמית/לימודית. באם יש צורך בתרופה בכל יום, משום שקשה להתרכז בשיעורים/הרצאות/ספריה וכו', אזי עדיף שהטיפול יהיה רצוף. לגבי תופעות הלוואי, ברוב המקרים הן נעלמות בנוכחות טיפול רצוף. לגבי המינון, אכן מתחילים במינון חלקי, ובהמשך עולים במידת הצורך. השיקול רחב יותר מאשר משקלו של המטופל. המשקל (בילדים וגם במבוגרים) מהווה אחד השיקולים, אך בוודאי לא השיקול היחידי. בברכה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה