בעיות ריכוז אצל מבוגרים

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

24/01/2011 | 21:01 | מאת: ג'וד

אני בת 24 ואם לשני ילדים, אני מנסה ללמוד כבר קרוב לארבע שנים אך ללא הצלחה יש לי בעית ריכוז, אני מנסה להקשיב למורה אך לאחר עשר דקות אני מאבדת את הריכוז ושוקעת במחשבות וזה קורה לי לגבי כל דבר שנמשך מעבר לעשר דקות לערך, בהתיעצות אם פסיכולוג הוצע לי ליטול ריטלין למשך תקופת הלימודים בלבד עד שאני יעבור את המבחנים, רציתי לדעת מה הסיכונים והתופעות שכרוכות בכך? ואם יש תחליף מהיר ומיידי לבעיה הזו? אשמח לקבל מענה מהיר תודה.

26/01/2011 | 16:51 | מאת: תומס

שלום אני בן 25 וסובל מבעית קשב וריכוז ברמה דיי גבוהה כשאני מנסה לדבר לפעמים לא יוצאות לי המילים מהפה אני תקוע ,חושב בו זמנית על הרבה דברים ולא מצליח להתרכז במשך הרבה זמן מאבד את הריכוז דיי מהר. הדבר יוצר אצלי מבוכה לפעמים כאשר אני מנסה להקשיב לאנשים אך לא מבין מה הם אומרים ולא תמיד מקולט את הפואנטה . אני כל הזמן לא רגוע וכל הזמן חייב לעשות דברים כדי להעסיק את עצמי בשביל לא להגיע למצב של חוסר ריכוז והבנה הדבר יוצר לי בעיות בלהיות עיקבי בדל מיני דברים מסוימים . אשמח לקבל תשובה שתעזור לי בבעיה.זה משהו שאני סובל ממנו המון זמן רק שעכשיו כשאני בגיל דדיי בוגר זה מציק עוד יותר ולא ניתן לעשות את מה שהייתי עושה בעבר כדי לשכוח ולהוציא את האנרגיות החוצה

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה