לאיזה אבחון ללכת?

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

01/01/2011 | 20:57 | מאת: נעמה

שלום רב, בתי בת ה- 7 לומדת בכתה ב'. מדובר בילדה חכמה מאוד, עם יכולות גבוהות מאוד בחשבון והבנה מצויינת. היא עדיין לא קוראת בצורה שוטפת, ואני קצת מודאגת מכך. שמתי לב שהיא קוראת יותר טוב בלי ניקוד, כאילו שהניקוד מאט אותה, והיא קוראת בצורה טכנית את ההברות ולא רואה את כל המילה. היא גם מתעייפת די מהר מהקריאה (אין בעיית עיניים). היא כותבת עם הרבה שגיאות, וכיוון שהיא שמאלית היא אוחזת את העפרון בצורה משונה ומתעייפת מהר ממשימות כתיבה. הייתי מעוניינת לדעת לאיזה סוג של אבחון צריך לקחת אותה - האם מדובר באבחון דידקטי?

שלום רב, תחילה עליכם לבצע אבחון מלא בתחום מיקוד הראייה ע"י אורטופטיסטית מומחית. אורכו של המבחן המלא - כשעתיים. כאשר יהיו בידיכם תוצאות של מיקוד הראייה, כיתבו שוב שאלה בפורום. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה