רטלין sr מול רטלין רגיל

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

06/01/2007 | 14:18 | מאת: רינה

כשעשיתי איבחון קיבלתי מהפסיכיאטרית מרשם של רטלין רגיל (האם רטלין רגיל נקרא la? ) המינון שקיבלתי זה 20 מ"ג רטלין (2 כדורים שכל אחד מכיל 10 מ"ג) שלוש פעמיים ביום (אני השתמשתי רק בפעם פעמיים ביום כי זה הרגיש לי מוגזם 3 פעמיים). משום מה בפעם השניה שהלכתי לרופא המשפחה הוא נתן לי כדור שנקרא רטלין sr שהמינון שטבוע על גבי הכדור הוא 20 מילגרם. האם נטילת כדור אחד של רטלין sr כזה שווה לרטלין רגיל 20 מ"ג? עד עכשיו נטלתי כדור אחד כזה פעם ביום ואומנם הרגשתי יותר טוב מבחינת תופעת הלוואי אבל יש לי מן תחושה שהוא פחות השפיע על הריכוז שלי כמו שהרטלין הרגיל, ולמרות שקראתי שהרטלין sr משפיע לאיזה 6- 8 שעות קרה לי כבר שאחרי 5 שעות נכנסתי להרצאה ועופפתי לחלוטין.

רינה שלום רב, ריטלין קיים במספר צורות: 10 מ"ג, 20 מ"ג SR , עשרים מ"ג LA , שלושים מ"ג LA , ארבעים מ"ג LA . הרעיון של שתי טבליות 10 מ"ג, כפול שלוש פעמים ביום הינו רעיון מיושן ובלתי יעיל. ממליץ לך לא לקבל המלצה זו. 2OSR פועל אמנם ליותר שעות, אך עוצמתו איננה זהה לשתי טבליות של 10 מ"ג ביחד. במילים אחרות, בשימוש בריטלין, 10+10 לא בהכרח שווה 20 . נרא לי כי עליך לקבל ייעוץ קצת יותר איכותי לגבי טיפול שבאמת יתאים לך. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

06/01/2007 | 19:22 | מאת: רינה

רטלין sr 20 מ"ג לכמה שווה מבחינת המינון לפעמיים 10 מ"ג? בכל זאת אם אפשר קצת יעוץ זמני מימך כי הרופא שלי די אנטיפט לנושא בינתיים. אולי הטיפול הקודם מיושן אבל הוא זול והוא דווקא מאד עזר לי לריכוז. והאם הרטלין שלקחתי קודם נקרא la 10מ"ג? אני שוקלת 63 קילו וגובהי מטר 72. בעיית קשב וריכוז גבוהה. בלי היפרקטיביות. עונה על 9 קריטריונים הקליניים (כלומר על כולם). בתודה מראש, רינה. נ.ב- האם אפשר לקחת פעמיים ביום- פעם בבוקר ופעם בצהריים את ה- sr ?

22/08/2008 | 18:14 | מאת: eve

אני בת 30 והתחלתי לקחת ריטלין SR לפני כשלושה חודשים התחלתי עם כדור אחד של 20 מ"ג ואחרי שבוע עליתי לשני כדורים בבוקר.היו לי כצת תופעות לוואי בעיקר אחרי שעליתי לשני כדורים כמו:יובש בפה ,דופק מהיר,בחילות,חוסר תיאבון וגם כצת הרגשתי אייך ההשפעה פגה התופעות עברו לי בערך אחרי שבועיים ,חוץ מזה הרגשתי ממש טוב זה בהחלט שיפר לי את איכות החיים. בתור בוגרת(מעל 18) ה-SR לא ממומן ע"י הקופה ולכן כשגיליתי שבתור מי שיש לה ביטוח משלים ה-LA כן ממומן פניתי לרופא שלי בבקשה להחליף לLA הוא חשב שזה בהחלט עדיף והתחלתי לקחת LA 40,מאז שהתחלתי עברו שבועיים ואני לא בטוחה שזה כ"כ טוב לי ,אני עצבנית ומרגישה עיפות וחסרת אנרגיה למרות שאם אני אנסה לנוח באמצע היום בהשפעת הריטלין כמובן שלא אצליח להירדם,באופן כללי אני לא מרגישה טוב כמו שהרגשתי עם ה-SR . יכול ליהיות שאני עדיין בשלב תופעות הלוואי אחרי שבועיים של נטילה רצופה או שאולי הLA פשוט לא טוב לי? אני נוסעת לחו"ל עוד כשבועיים למספר חודשיים ואני לא יודעת מה לעשות לחזור ל SR או להישאר עם ה LA?(קיבלתי אישור לקנות את הריטלין ל-3 חודשיים) אודה לך מאוד אם תוכל לענות לי בהקדם האפשרי ,בתודה מראש.

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה