ילד עצבני

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

06/01/2007 | 07:36 | מאת: עמי

לי ילד כבן 9 שבולע ריטלין ילד נבון ומקסים אבל ? מלא עצבים בהתחלה אמרו שזה בגלל הריטלין אבל בחודשי הקיץ היה ללא ריטלין חודשיים. והמשיך בשלו . אנו מטפלים בו דרך פסיכולגית אולם לצערי אינו מוכן ללכת. בימי שישי אחרי בית הספר הוא נתקף בזעם ולא עוצר הציעו לי להביא לו כלב לצערי אני לא אוהב בעלי חיים,האם יש למישהו ניסיון עם כלב האם זה עוזר.. הציעו לנו טיפול עם בעלי חיים האם מיהו מכיר באיזור פתח תקווה לא יודע מה לעשות הוא פשוט הורס לנו את חיי הנישואין תודה

עמי שלום רב, נראה לי נכון לבדוק את שורשי הקשיים של הילד, ולא לחשוב שכלב בבית יפתור את הבעייה. ילד בגיל 9 איננו מיועד להיות עצבני ולהרוס את חיי הבית והנישואין. סביר מאוד להניח שקורה משהו לילד, או לכולכם. בנוסף, ילד בן 9 שנים איננו מחליט האם ילך לפסיכולוג או לא ילך. אתם ההורים שלו, ואתם תחליטו מה טוב בשבילו. לסיכום, נראה לי שעליכם לעבור תהליך טיפולי משפחתי, לוודא מהם הקשיים המונחים על כתפיו של הילד ומאין הם באים. לפעמים הקשיים באים מתוך הבית, לפעמים מביה"ס או מהחברה אליה הינו משתייך, לפעמים מבני משפחה אחרים שאינם גרים איתכם. יש לבחון את כל האפשרויות ולמצוא לכך פתרונות. בכל מקרה, אתם - ההורים, חייבים לקבל ייעוץ כיצד להתמודד עם מצבים קשים אלו וכיצד לשמור על שלמות הבית והמשפחה. לתקופת ביניים, עד אשר יווצר תהליך בונה ויעיל, ייתכן מאוד שיהיה צורך לתת לילד טיפול תרופתי נוסף לריטלין או שונה מריטלין. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה