הלוואה או מתנה לנכד

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

05/12/2010 | 19:00 | מאת: סבתא

בני פרוד + 2, אחרי צבא ולפני צבא. מצב כלכלי לא טוב. הילדים דורשים את שלהם. כאשר אין לו הוא מבקש מסבא = הלוואה. כמובן שהלוואה הוא לא יקבל, יקבל תמיד את מה שהוא זקוק לו. קרה שהוא ביקש הלוואה בטלפון, עבור אחד מהילדים לצרכים לא חיוניים. היתה התלבטות. הוא הבין, הלך וביקש הלוואה ממישהו אחר. אף כי היינו מוכנים לתת. אך הוא לא בא , פיזית וביקש. הכל היה טלפונית. שאלתי: אם ההלוואה הולכת למטרה לא חיונית, מותר לנו לומר - לא - או שזו זכות האב בלבד.

שלום רב, חובתכם לומר לא, כאשר הרכישה לא נשמעת סבירה או לא הכרחית לדעתכם. בכבוד, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה