תרופות חדשות

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

15/10/2010 | 18:27 | מאת: נויה

שלום רב, אני בת 37. אובחנתי בבגרותי כבעלת ADD (כנראה ללא יסוד ההיפראקטיביות). נסיונות לשימוש בריטאלין ובקונצרטה הניבו תופעות לוואי: כאבי ראש לאחר 3-4 שעות ופעם אחת גם הקאה (בשימוש בקונצרטה). סופר לי שלאחרונה יצאה כתבה בעיתון ובה סופר אודות תרופות חדשות, עם פחות תופעות לוואי, המסייעות להתמודד עם קשיי הקשב. אשמח לדעת: 1. אם התרופות יצאו לשוק זה מכבר, מה שמותיהן? 2. האם גם בהן המרכיב הפעיל הוא מתיל פנידאט? 3. מה בעצם מאפשר את מיעוט תופעות הלוואי? 3. האם ניתן לגשת לכל פסיכיאטר/נוירולוג על מנת שירשום לי אותן? תודה רבה, נויה

שלום רב, 1. כן, מזה מספר שנים. 2. בחלקם כן, בחלקם קיימים מרכיבים אחרים לגמרי. 3. תופעות הלוואי הינן אישיות, בלתי צפויות, ובדרך-כלל אין להן הסבר מדעי. 4. כל מומחה בתחום הקשב והריכוז מוסמך לרשום תרופות אלו. . בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה