מה הבעיה איתי?

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

11/10/2010 | 16:59 | מאת: המתוסכלת

שלום רב, אני סטודנטית בת 23 אשר סובלת מתסכול רב בלימודי. ישנו פער אדיר בין רמת הידע לבין הצלחתי במבחנים. כאשר אני בודקת את הטעויות שעשיתי בבחינה, אני מגלה שפתרתי שאלות אחרות מהרשומות במבחן... כשאני מסיימת מבחן,אני בודקת אותו,ולא רואה את הטעויות רק כאשר אני קוראת את הערות המרצה שלא מבין מה הקשר הין התשובה לשאלה ששאל ,אני מגלה שאומנם פתרתי נכון-אך פתרתי משהו אחר. חשבתי שאולי זו בעיה של ריכוז , אך כיוון שאני מרגישה חשיבה איטית/בלבול/איבוד ריכוז וכד.. אלא מרגישה בעלת חשיבה חדה,המלווה בידיעת שלבי הפתרון עוד בטרם הכתיבה, כנראה שזו לא הבעיה.. בעיה נוספת שאיתה נתקלתי , היא דילוג על שורה בזמן קריאה ולעיתים אף על פיסקה או אי יכולת לומר על מה הטקסט שקראתי. חשוב לי לציין שנמנעתי מללמוד מקצוע שמכיל קריאה רבה ובחרתי בהנדסה , אולם למרות זאת-אני גם במקצוע ריאלי אני עושה טעויות בהבנת שאלות שאינן ארוכות. הערה נוספת שאיני יודעת האם נחוצה היא :העובדה שאני בעלת יכולת זיכרון מאוד גבוהה , בעיקר הזיכרון הצילומי. אני זוכרת פרטים שראיתי שאף אדם שהיה נוכח איתי באותו המצב לא הבחין בקיומם,בדגש על דברים שראיתי לפני מספר שנים ואני עדיין זוכרת... אני מקווה שתוכל לעזור לי.. בברכה ותודה מראש.. המתוסכלת

שלום רב, יש להניח שמדובר בלקות למידה סלקטיבית לאיכות הריאה. ממליץ לך לעבור אבחון מסודר ולקבל פתרונות. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה