ביתי בת 10 הינה ילדה 'סוערת'

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

15/09/2010 | 12:49 | מאת: טלי

כך תארנו אותה כל השנים, מאז גיל 3 היא סוערת, מדברת המון, נעלבת בקלות, בוכה הרבה, מקנאה באחיה הקטנים, רוצה הכל לעצמה, קשה לה לחלוק דברים עם אחרים, כועסת כמעט על הכל, מתחצפת אלינו כהורים, לפעמים משקרת לגבי שיעורים או דבר אחר שלא בא לה לעשות. בתחילה הטלנו את האחריות לכך על התאומים שנולדו שנתיים וחצי אחריה והקנאה שלה בהם. אך הסימפטומים רק החמירו וקיבלו מימדים של גיל ההתבגרות כבר מגיל 7-8. היא ילדה חכמה שקוראת המון, יודעת הרבה ידע כללי. לאחרונה צצו קשיים גם בחשבון, היא טוענת שאינה יודעת ואינה מצליחה, אך כשיושבים איתה היא פותרת בקלות. אשמח אם תאבחן את המקרה, האם מדובר בהפרעת קשב וריכוז ומהו הטיפול הרצוי. תודה

שלום רב, התיאור שלכם מתאים לקשיים חברתיים/התנהגותיים, לא לקשיי ריכוז. שנה טובה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה