קשב וריכוז?????????....

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

31/12/2006 | 11:21 | מאת: איה

בני הבכור בן 7.5 בכיתה ב'. הוא ילד חכם מאוד, עם ידע עולם רחב, יכולת קליטה טובה מאוד,בעל שפה עשירה, והמורה טוענת כי הוא מעלה את רמת הדיון בכיתה. הבעיה היא בביצוע המשימות, לוקח לו זמן להתנתק ממשימה אחת ולעבור לאחרת, הוא לא מספיק את המשימות הכיתתיות וכך נוצר פער בינו ובין תלמידי הכיתה בביצוע המשימות. החשש שלי כי בכיתות הגבוהות יותר, האינטיליגנציה שלו לא תספיק לו בעניין עמידה במשימות בכיתה הכוללות עבודות ומבחנים בזמן נתון, וכך התפקוד הלימודי ירד והוא לא יחווה חוויות של הצלחה, וגם מידת העניין שלו תרד. האם הבעיה הזו מוכרת, מה עלינו לעשות? והאם יש אימון שאנו ההורים יכולים לעשות איתו בבית?

איה שלום רב, שאלתך מעניינת במיוחד. על-פי התאור, מדובר בילד נבון במיוחד (ברמת החשיבה), עם יכולות ביצוע פחות טובות. זהו שילוב די מוכר. התאור שלך מעלה מחשבות בשני כוונים: א. קושי בהסטת הקשב והריכוז ממשימה למשימה. ב. קשיי התארגנות, תכנון, קצב ביצוע...והשלמת משימות. הייתי פועל בשני כוונים: א. הערכת איכות הקשב והריכוז, עם דגש על גיוס הקשב, שימור, הסטה, ופיצול. ב. הערכת יכולות ההתארגנות והביצוע ע"י מרפאה-בעיסוק. לאחר שיהיו לכם תשובות משני המקורות, אנא כיתבו שוב לפורום ונשמח לייעץ לכם (גב' אפלבאום - המרפאה בעיסוק של הפורום, ואני). בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה