דחיינות אקדמית

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

08/08/2010 | 03:42 | מאת: ירון

שלום רב, אני סטודנט שנה א' וסובל מדחיינות אקדמית קשה. את האמת שאף פעם לא הייתי תלמיד טוב אבל זה היה בגלל שסבלתי מOCD קשה (שלא טופל נכון) והראש שלי לא היה בלימודים אבל בכל זאת התקבלתי למוסד אקדמאי, טיפלתי בOCD והוא לא מפריע לי יותר אבל יש לי דחיינות אקדמית קשה. כל פעם אני מוצא דברים אחרים לעשות במקום ללמוד, למשל לגלוש באינטרנט ובקיצור המוח מחפש גירויים חזקים יותר. האם דחיינות אקדמית זה תסמין ודאי של הפרעת קשב? ואם באמת הדחיינות זה תסמין של הפרעת קשב אז האם ניתן לטפל בזה רק תרופתית או שאפשר לטפל בזה באמצעות טיפול התנהגותי? כי ייתכן וכל השנים אולי היה לי הפרעת קשב שלא אובחנה בגלל שהOCD היה הדבר המרכזי. תודה מראש!

שלום רב, ממליץ לך לעבור אבחון מקיף, מסודר, בתחום הקשב-ריכוז וכן בתחום הפונקציות הניהוליות. בהצלחה, ד"ר למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה