בעיות קשב וריכוז (בעיקר) אצל סטודנט

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

14/07/2010 | 03:10 | מאת: אייל

אני סטודנט הלומד באוניברסיטה ואני מרגיש, אחרי הרבה לבטים, שהגיע הזמן לעבור אבחון כלשהו. מאז התיכון חשדתי שיש לי איזה שהיא הפרעה כזאת או אחרת,אבל ציוניי היו גבוהים והמודעות נמוכה וההרגשה הזאת של להצטיין בלי ללמוד הייתה משכרת. יכולת הריכוז שלי שואפת לאפס ומאוד קשה לי לשבת יותר מ 20 דקות, פיזית או בראש, על חומר לימודי. אם אני יכול להעיד על עצמי אז אני בחור אינטיליגנטי,אובחנתי כמחונן בגיל צעיר אבל ההרגשה שאני רחוק מאד מימוש עצמי מעיקה עלי ואף גובלת בדכאון קל. הבעיה משפיעה על הישגי בעיקר במקצועות הריאליים שדורשים "תחת" ובקורסים היותר הומניים אני מרגשי שאני "מרמה" את עצמי ומצליח בעזרת היקשים לוגיים ואלימנציות מבלי באמת ללמוד. השאלה שלי היא האם יכול להיות שהבעיה השתרשה אצלי כתוצאה מהרגל או הדבר בהכרח הפרעה כלשהי? האם אבחון קליני יכול לבדוק זאת ולעשות את ההפרדה אם יש צורך בהתמודדות שונה? בנוסף, עקב העלויות היקרות ( סטודנט בכל זאת..) מהי האפשרות הכלכלית ביותר לעבור אבחון עבור סטודנט?

שלום רב, בכל מקרה בו הלימודים אינם מתנהלים בצורה "חלקה", דרוש אבחון מלא, מקצועי ומהימן, וטיפול בהתאם לממצאים. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה