ריטלין

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

20/06/2010 | 09:13 | מאת: מירי

ד"ר שלום, אני סטודנטית לתואר ראשון. בגיל 9 אובחנתי כסובלת מדיסלקציה והפרעות קשב וריכוז. בכל השנים בבית הספר הסתדרתי די טוב ואפילו הצלחתי לקבל הצטיינות ממשרד החינוך. כיום אני לא מצליחה לשבת חצי שעה בשקט וללמוד. זה פוגע בי מאוד ביכולת לסיים את התואר ראשון. נורולוג המליץ לי על ריטלין ואילו פסיכיאטרית המליצה שלא לקחת את הכדור. במצב הנוכחי אין סיכוי שאני אצליח ללמוד ולהצליח. האם יש תחליף לריטלין טבעי או תרופה אחרת בעלת פחות תופעות לוואי?אנא עזור לי אני לא רוצה לקחת סתם כדור שלא יעזור או שיש לו הרבה תופעות לוואי בזמן שיכולתי לקבל תרופה עם פחות תופעות לוואי אם בכלל. נ.ב קראתי מאמר שאומר שנעשה ניסוי בבית החולים איכילוב על ילדים עם הפרעות קשב וריכוז בתרופה טבעית. במחקר נאמר שרוב הצליחו יותר מהשימוש בריטלין. האם זה נכון ואם כן איך קוראים לתרופה?

שלום רב, לצערי, בינתיים אין טיפול "טבעי" חלופי לריטלין. יש תרופות מלאכותיות ("כימיות") שונות לנושא הריכוז. אם יתאימו לך היטב את התרופה המתאימה לך ביותר, צפוי ריכוז תקין ללא תופעות לוואי. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה