צריך עזרה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

12/10/2006 | 18:33 | מאת: שי

היי אני בן 25 ויש לי בעיה שאני לא מצליח לזכור חומר לימודי.אין לי תעודת בגרות כי לא הצלחתי להוציא אחת כזאת בתיכון.ואני מאוד רוצה להתחיל לימודים אקדמיים . לפני יומיים נרשמתי והתחלתי להשלים את הבגרות. ושילמתי הרבה כסף על זה .אבל על השיעור הראשון הבנתי שזה לא ילך .אני יכול לקרוא דף ולא לזכור מה היה כתוב בו .אני רוצה לציין שיש לי זכרון טכני נהדר. מה עליי לעשות ולמי לפנות .זה ממש חשוב לי כי זה מונע ממני להתקדם בחיים. תודה.

שי שלום רב, ייתכן מאוד שרמת הקשב והריכוז שלך לקויים ו/או יכולת הבנת החומר ואכסונו בזכרון אינם תקינים. על מנת לברר זאת תצטרך לעבור אבחון מסודר, וכנראה גם טיפול או אימון מתאים לפתרון בעייתך. כמעט בכל מוסד אקדמי קיימת יחידה לקידום סטודנטים מתקשים/לקויים וכל יחידה כזו מקושרת למאבחנים ולמטפלים בתחום הקשב, הזכרון ויכולות הלמידה. אני ממליץ לך לבדוק האם במקום בו אתה לומד תוכל לקבל הכוונה לפתרון בעיותיך. אם לא תקבל פתרונות, כתוב לנו ונייעץ לך לאן לפנות. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה