הפרעת קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

04/06/2010 | 11:02 | מאת: דנה

שלום יש לי בן בן4 ו-9 חודשים הגננת בקשה שאבדוק האם יש לו הפרעת קשב וריכוז היות והוא לא מקשיב לה בריכוז ,לטענתה הוא יושב לא נינוח בכסא לעומת זאת כשהנושא מעניין אותו הוא יושב, למשל הוא רואה הצגות בשקט גם אם יהיו שעתיים רצוף, מקשיב לסיפור שמספרים לו, יכול לראות סרט גם 3 שעות רצוף, יודע את כל האותיות ה- א-ב גם זיהוי וגם כתיבה , שמספרת לו סיפור ואח"כ מבקשת ממנו לענות על שאולות עונה נכון, יודע למצא 10 הבדלים( יש בעיתון- מצא את 10 ההבדלים), מדבר מגיל שנה , יודע להתבטא בצורה מצויינת ילד חברותי, שמח, אוהב לשחק וכו.... רציתי לדעת 1. האם יש סיבה לחשוש כי מדובר בהפרעות קשב וריכוז 2. מה הגיל הנכון לאבחון בעיית קשב וריכוז תודה

שלום רב, 1. ייתכן מאוד שכן. 2. מגיל 4 שנים. בברכה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה