דיסלקציה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

27/05/2010 | 23:16 | מאת: גל

אני לא יודעת כמה תוכל לענות לי, אבל אם אתה לא מבין בזה, בבקשה תפנה אותי למישהו שכן. אני גל, בת 21, מוסיקאית. אובחנתי לפני 3 שנים עם בעיות קשב וריכוז. ברמה שקצת היה לי קשה לשבת וללמוד במשך שעה בבית ספר, אבל גם בלי טיפול של ריטלין, הייתי תלמידה ממוצעת, ככה שהרמת הפרעות קשב אצלי לא גבוהה. הקריאה והכתיבה שלי תמיד היו מצויינים. לא היה לי שגיאות כתיב מאז שהייתי בכתה א', כל הנושא של קריאה וכתיבה והבנת הנקרא הייתי ברמה טובה יותר מאנשים ביחס לגיל שלי. וההתבטאות שלי בכתב עד היום היא מאוד טובה ואני גם כותבת שירים וסיפורים. לא מזמן, במבחן לבית ספר למוסיקה, בדקו אותי, והייתי צריכה לנגן תווים. למדתי פסנתר 8 שנים בערך, אבל אף פעם לא ידעתי תווים. המורים שלי עבדו איתי בשיטה שאני סיגלתי לעצמי. ללמוד הכל משמיעה. מה שלא עשיתי לא הצלחתי ללמוד תווים. בבחינה, המורה שאל אותי אם יש לי דיסקלקציה.. פתאום חשבתי על זה. יכול להיות שיש לי דיסלקציה רק לקריאת תווים? למרות שבקריאה וכתיבה של טקסט אני טובה. גם במוסיקה סיגלתי לעצמי שיטות לעקוף את הבעיה הזאת. תודה גל

גל שלום רב, כן. קריאת תווים הינה שפה, כידוע לך. לכן בהחלט יכולה להיות "דיסלקציה" ייחודית לשפה זו. בברכה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה