טיפול ריגשי ותיווך חברתי

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

27/12/2006 | 14:49 | מאת: nili

בני בן ה 6 עובר כרגע טיפול פסיכולוגי .לאחר כ7 פגישות ניפגשנו עם הפסיכולוגית. ממצעיה היו שיש לילד איזושהי בעיה ריגשית ובעיות ברצון לשלוט כל הזמן כשהוא עם חברה.{אלו הם הבעיות שבעצם בגללם פנינו מלכתחילה. הטיפול הוא במיסגרת פרטית ןלאחר ברורים דרך הקופה הילד יכול לקבל טיפול ריגשי דרך תנועה מה שמאוד מתאים לו. וכן מצאנו שני אנשי מקצוע שמעבירים קבוצה(ולא באופן פרטני כמו אצל הפסיכולוגית)של ילדים חוג שעוזר לילדים בתיווך חברתי וכל מה שקשור בכך. ברצוני לשאול האם פתרונות אלו מספיקים ל"בעיות"ונוכל להפסיק הטיפול הפרטני שפחות מתאים לילד ושאנו ההורים לא רואים שום התקדמות? אודה לך מאוד לתשובתך.

נילי שלום רב, בטיפול פרטני (וגם בטיפול קבוצתי) אין לצפות לתוצאות אחרי 7 פגישות. בכל אופן, ילד שיש לו (קרוב לוודאי) קושי כזה או אחר במיומנויות החברתיות, נכון מאוד לשלב אותו בקבוצה טיפולית, כפי שאתם מתכננים לעשות. בהצלחה רבה, נשמח לקרוא בפורום על התקדמותכם, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה