קונצרטה,קשב וריכוז ורגשות

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

26/12/2006 | 13:51 | מאת: רן

היי אני סטודנט שאובחן כסובל מהפרעת קצב וריכוז ומטופל ע"י קונצרטה. קראתי בפורומים דיווחים של אנשים שאומרים שהחומר הפעיל של הרטאלין והקונצרטה גורם לאנשים להיות "זומבים" בלי רגשות. רציתי לומר שאצלי זה בדיוק הפוך. הקונרצטה שאכן תורמת לי לקצב וריכוז בצורה מצויינת רק מגבירה ומקצין את הרגשות אצלי.כשאני שמח אני מאוד שמח וכשאני קצת מדוכדך אני מאוד עצוב.אני לא יודע אם זה טוב או רע- אבל אני מעוניין לדעת מדוע זאת אחת מהתוצאות (ההפך הגמור מזומבי בלי רגשות).

רן שלום רב, תודה על השאלה המעניינת. לעצם העניין: 1 חשוב להבהיר כי, ריטלין וקונצרטה בנויים מאותו חומר בדיוק. 2 תופעות הלוואי ושאר ההשפעות של כל אחת מהתרופות האלו משתנות ממטופל למטופל. יתרה מכך, התאור של התחושות המתקבלות שונה ממטופל למטופל. לאור כל האמור לעיל, הנני ממליץ לך ללמוד מהן התחושות שאתה חש בעת השימוש בתרופה, ללמוד כיצד להתמודד עם תחושות אלו, ומה שהכי חשוב: להמשיך להצליח בלימודים !!! בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה