ריספרדל מול ריספונד, מה ההבדל?

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

10/04/2010 | 10:27 | מאת: אלה

יש לי תאומים בני 6.5 האובחנים PDD-NOS לאחר התלבטויות של שנה החלטנו לתת בן שלנו רספרד. ואז גיליתי שקו"ח לאומית התרופה מסובסדת רק לחולי כיזופרניה. המחיר של התרופה יעלי לי 107 ש"ח. וזה מאוד ירק, במיוחד אם לקחת בחשבון שגם התאום השני שלי מועמד לרספרדל. קו"ח לאומית הציעה לי תחליף זול יותר שלטענתם מכליל את אותם רכיבים. זה נקרא ריספונד. עכשיו אני שוב נכנסת לסרטים ומפחדת, כי הטעון כשישנע אותי להתחיל עם רספרדל זה שהוא תרופה ידוע ובדוקה. ומה זה ריספונד בכלל. מישהו מכיר? יש ניסיון? תודה

שלום רב, אין הבדל בין התרופות הללו. זוהי אותה תרופה, משני מעלי-תרופות שונים, אבל החומר הרפואי זהה בשתיהן. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה