קשב וריכוז?!!

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

25/12/2006 | 19:54 | מאת: אבי

שלום רב דר אני בן 31 נכה צה"ל .נפגעתי בשנת 94 הפגיעה הייתה בגב ובראש מאחור אחרי נפילה מעמדת שמירה נגובה כ 5 מטר אז טופלתי פוניתי לבית חולים וקיבלתי את הטפול הנדרש .מלפני כ 5 שנים התחלתי להרגיש שאני לא זוכר דברים ולא מרוכז וקושי בקליטה כשמדברים אלי.עשיתי אבחון קוגונטיבי לפני שהתחילו לי הבעיות הנ"ל והאבחון הייה תקין אז . 1. מה זה וממה אני סובל עכשיו ? 2. יכול להיות שזה מחבלה בראש שקיבלתי ? 3. איזה בעיות נפוצות שמעידות על בעית קשב וריכוז ? 4. אני עברתי וועדה במשרד הבטחון לפני שהדברים החמירו הם רשמו פגיעה בראש אין נכות האם זה מוצדק ? אני מאוד מאוד מודה לך אם תענה לי על כול השאלות.

אבי שלום רב, אענה לך ברצון על כל השאלות. תחילה אבקש לדעת מדוע והיכן עשית אבחון קוגניטיבי לפני שהתחילו הבעיות ? האם היית מחוסר הכרה לאחר הנפילה וכמה זמן ? היכן היה האשפוז, וכמה זמן ? האם יש לך כעת נכות גופנית ? תודה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

27/12/2006 | 19:41 | מאת: אבי

שלום רב דר ביצעתי בדיקת קוגנטיבית ברמב"ם מאחר שהתלוננתי למשרד הבטחון על כאבי ראש . איך שאני זוכר ואמרו לי בעת הנפילה הייתי מנמנם ולא עונה לאף אחד עד שהיגעתי לבית חולים צפת באמבולנס ושם חזרתי להכרה בהדרגתיות זה הייה כמעט שעה בערך עד שחזרתי להכרה מלאה . ובענין האשפוז לא אושפזתי . בענין הנכות כן יש לי 60% אחוז לצמיתות . על בעיה אורולוגית שלפוחית שתן קשה50% על בעיות והגבלות בגב 10% על מוגבלות בצוור 1% בעיות נפשית 5% פגיעה בראש אין נכות . בדיוק זה מה שרשום בפרוטוקול האם זה נשמע הגיוני בענין הראש. ואודה לך מכול הלב על כול עזרה.

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה