פרסום פרטים חסויים באבחון

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

21/03/2010 | 11:30 | מאת: אמא

שלום. ערכתי אבחון פרטי לבניהמתבגר במכון לקשב וריכז. במסגרת שיחה מוקדמת עם הפסיכולוגית מסרתי פרטים על בני. להפתעתי פרטים אלו הופיעו בדוח הסיכום שכידוע מופנה לגורמים שונים כמו לשכת גיוס , אונברסיטה..... דרשתי ממנהלת המכון שהיא פסיכיאטרית להוריד פרטים אלו שכן אני מסרתי אותם והייתי יכולה גם לא למסור אותם ואין בהם כל קשר למינון וסוג התרופה שאותה קיבלתי. כמו כן בשום שלב לא חתמתי על וויתור סודיות. מנהלת המכון סרבה לבקשתי ובנוסף "הענישה" אותי וסרבה לחתום על כתב תביעה לביטוח פרטי כפי שהבטיחה לעשות. ( מדובר בכ- 1500 שח) האם למכון יש זכות לפרסם נתונים שאני נתתי ללא חתימה על וויתור סודיות? האם יש אגודה או גוף אחר בו אוכל להתלונן על הליך זה? אודה על תשובתכם בעניין.

שלום רב, המכון כתב את הסיכום עבורכם, ההורים, ולכן המהימנות והפרוט מתבקשים ואף הכרחיים. אם אתם זקוקים למכתב עבור גוף אחר (לשכת גיוס, וכו') ואתם מעוניינים רק לידע אותם לגבי המינון - נא בקשו מכתב כזה מרופא הילדים או רופא המשפחה שלכם. אני משוכנע שהם ישמחו לעזור. במידה ואתם מעוניינים לקבל פרטים על חובותיו המקצועיים של רופא זה או אחר, זכותכם לפנות לוועדת האתיקה של ההסתדרות הרפואית בישראל. אני משוכנע שתקבלו תשובה יסודית, מהימנה, ומפורטת. הפורום עומד לרשותכם במידה וקיימות שאלות נוספות. בכבוד רב, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה