שלוש שאלות לד"ר מאיר למפיט

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

22/10/2006 | 12:03 | מאת: תמר

שלום ד"ר מאיר אשמח אם תוכל לענות על שאלות לבעלי יש הפרעות קשב וריכוז . הוא בן 35 ואפילו לא ידע שהוא סובל מכך . עקב גילוי העניין אצל ילדינו עשינו שחזור של ילדותו והסתבר שהיו לו תסמינים של בעיות קשב וריכוז וכנראה אלו היתמתנו ( נעשו מתונים יותר ) באיזשהו שלב . גם אחותו "סובלת" מתסמינים של קשב וריכוז אך יותר "רציניים" ממנו . 1.איזה סיכוי יש לכך שהפרעות הקשב והריכוז יתמתנו אצל הילד כפי שקרה אצל האב ? 2. מהו הסיכוי שגם ילדינו השני ( בן 2.5 ש' ) יהיה בעל בעיות קשב וריכוז ? 3. בעלי מעוניין לעבור איבחון . לאיזה סוג ללכת ? איזה בדיקה ראשונית תתאים לו ( ממוחשב ? לפסיכולוג ? לניאורולוג וכו' ) תודה מראש על התשובה

תמר שלום רב, 1 סיכוי טוב. למחצית הלוקים בקשיי קשב וריכוז בילדות נעלמים הקשיים לאחר שהם מתבגרים (בד"כ אחרי גיל 18 שנים). אצל כל האחרים יש סיכוי טוב להתמתנות הסימנים (סימפטומים) ו/או לשליטה טובה של הבוגר בסימנים. כל זאת, לפני כל טיפול. כמובן, באם הילד עובר טיפול בונה (ללא קשר לתרופות) במהלך ילדותו, יש לו סיכויים טובים מאוד לשלוט היטב בסמפטומים כבר בשלב מוקדם. 2. ייתכן מאוד שזה יקרה. 3. מאחר והפרטים לגבי בעלך ברורים לכם היטב, הייתי ממליץ לבצע ישירות אבחון ממוחשב, ובהתאם לממצאים לתכנן טיפול או התערבות אחרת. ראוי להזכיר כי, בידיים נאמנות, גם לקראת אבחון ממוחשב קיים שלב של ראיון, שאלונים, תצפית אובייקטיבית וכו'. המידע המתקבל מהאבחון הממוחשב מצטרף לכל המידע המקדים. לאחר צירוף הממצאים נקבעת האבחנה ותכנית ההתערבות. הפורום עומד לרשותכם בכל מקרה של שאלה נוספת. בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

23/10/2006 | 00:30 | מאת: תמר

ד"ר מאיר שלום תודה על תשובתך הייתי שמחה אם תוכל לחדד את תשבותיך : לגבי שאלה מס' 1 : לפי דבריך אני מבינה שאצל מחצית מהלוקים בקשיי קשב וריכוז יעלמו התסמינים בבגרותם . האם זה שלבעלי התסמינים התמתנו מאוד מאוד ( אני לא יכולה לאמר שהם לחלוטין נעלמו ) זה מעלה את הסיכוי מעבר ל 50% כי התסמינים אצל בננו יתמתנו מאוד ? לגבי שאלה 2 : רשמת כי יתכן מאוד כי גם בנינו השני יהיה בעל ליקויי קשב וריכוז , האם תוכל להיות יותר קונקרטי ולנקוב באחוז ההסתברות שאף הוא ילקה בבעיות קשב וריכוז ( שאני מניחה שידוע מהסטטיסטיקות ) ? תודה תודה מראש!!!!

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה