חרדת מתמטיקה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

21/02/2010 | 09:29 | מאת: אמא

שלום בני בן 15 וחצי. אובחן ב-ADHD. עדיין לא מצאנו לו את המינון הנכון לריטלין. אבל עובדים על זה. הבעיה היא לא הריטלין, אלא בעיות במתמטיקה. מאז גיל קטן הילד לא מסתדר עם מספרים. עשינו לו כבר 3 איבחונים ולא מצאו משהו מיוחד. ההפך לילד יש אי.קיו גבוה ויכולות גבוהות. אבל הוא לא מסתדר עם חשבון. היה כל הזמן בשיעורים פרטיים, הבין הכל בשיעור ואיך שיצא מהשיעור שכח הכל. איך שהוא שרד ביסודי. כיום הוא בכיתה י', כיתת מב"ר והוא לא מוכן לעשות בגרות 3 יח' במתמטיקה, אף שזה חובה בכיתה זו. היה בכמה שיעורים פרטיים, אמר שהבין את החומר באותו רגע. אבל אחרי שעה שכח הכל. טוען שכל המספרים בורחים לו, נמסים לו מול העיניים, הכל מתבלבל לו. הפסקנו את השיעורים הפרטיים כי חשבנו שזה קשור לבעיה של הקשב והריכוז. פניתי לאיש מקצוע שעובד איתי (פסיכולוג) והוא טוען שיש דבר כזה חרדת מתמטיקה ושכדאי אולי שיקח תרופות הרגעה טבעיות בשיעורים ובמבחנים. בהמלצת היועצת שלו הוא חייב להמשיך לקחת שיעורים פרטיים, אבל הוא עושה לנו את המוות. פשוט לא מוכן בשום פנים ואופן אפילו להסתכל על דפי החשבון והספרים. הוא נאטם בצורה כזאת שאי אפשר לדבר איתו. מה עושים במקרה כזה? האם בכל זאת לקחת שיעורים פרטיים. האם התרופות יעזרו? אשמח לעצה תודה

שלום רב, למצוא מורה שידע להגיע אל ליבו, ורק לאחר שיווצר קשר טוב, להתחיל בלמידה. עדיף סטודנט/ית צעיר/ה וחייכן/ית. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה