איבחון בהפרעות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

18/12/2006 | 11:41 | מאת: גלי

ד"ר מאיר למפיט שלום. אני בחורה בת 20 (לא עשיתי צבא) ולאחרונה אני מודעת וחשה יום יום פגם עמוק בעיקר בזיכרון ובריכוז עקב כל מיני אירועים שקרו. אני נמצאת מזה כ-9 חודשים בטיפול רפלקסולוגי שכולל בתוכו חלק ניכר-שיחות ואני מרגישה מעולה עם המטפלת שלי אני מאד מתחברת אליה! המטפלת שלי וגם אנשים שמסביבי ייעצו לי לבדוק אולי יש לי הפרעות בקשב וריכוז,אני לא מתביישת בזה וכן אני רוצה לטפל, יש מצבים בהם אני על "קוצים" ולא מסוגלת להקשיב ומאד הייתי רוצה להתקדם בחיים וכל דבר שיכול לעזור לי להרגיש יותר טוב עם עצמי ולמצות את עצמי,כי יש מה למצות, ייתקבל בברכה. האמת שקראתי היום באינטרנט על יום עיון בנושא,שמתקיים מחר. אני מעדיפה לא ללכת למרות שזה המון ידע שאני יכולה לקבל אני חושבת שכדאי קודם לבדוק האם בכלל יש לי הפרעת קשב וריכוז,כלומר איבחון. אשמח אם תוכל ד"ר להפנות אותי לאיש מקצוע שמבין עניין. אני גרה בחיפה אבל אני גם נמצאת הרבה בת"א,אני סטודנטית בת"א. במידה ויש טיפול בנושא במחירים סמליים כמו דרך קופת חולים כללית וכו',זה יהיה נהדר וכמובן אני גם לא שוללת מסגרת פרטית. בריאות לא מודדים בכסף. בברכה גלי

גלי שלום רב, אענה לך ברצון ובפרוט רב. שאלה אחת מקדימה, לפני תשובתי: איזה אירועים ביום-יום שלך או בלמידה שלך גורמים לך לחשוב שאולי יש לך קשיי ריכוז וקשיי זכרון ??? חנוכה שמח, ד"ר מ. למפיט [email protected]

20/12/2006 | 07:47 | מאת: גלי

ד"ר למפיט שלום שוב, אני נורא מעופפת,זה כבר הפך לשיגרת יום. אני לא זוכרת תכנים של שיחות ועם איזה אנשים דיברתי ומתי. אני לא מרוכזת איבדתי מאז תקופת המלחמה בצפון לא פחות מ8 מכשירים סלולריים. לפי דעתי עקב כך נוצרו לי גם בעיות השינה שמדיי פעם נעצרות כי אני מטופלת מזה מספר חודשים רב,אצל רפלקסולוגית ואני משתדלת ללכת אליה קבוע והיא עובדת על הקטעים האלה. בגלל שאני בנאדם שמאד מודע לעצמו אני יכולה להגיד לך שאני מרגישה שהזיכרון לטווח הקצר מאד נפגם. יחד עם זאת אני אשמח להגיד לך שאני בנאדם שהזיכרון שלו הוא ברמה מאד גבוהה,זיכרון מספרי,זיכרון צילומי,זיכרון לטווח הארוך מאד חזק אצלי. אבל הזיכרון לטווח הקצר היה מופחת,נכון,אבל עכשיו הוא עוד יותר גרוע,ברמות מטורפות תודה.

גלי שלום רב, תודה על תשובתך המפורטת. אנא היי עימי בקשר באמצעות דואר אלקטרוני [email protected] ואני אשיב לך כתובת מהימנה ואיכותית לפתרון הבעיות שהצגת. חנוכה שמח, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה