מסטר מיינד

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

18/12/2006 | 08:31 | מאת: מיכל

שלום רב! רציתי להתעניין לגבי המכשיר מסטר מיינד לבני בן ה15.5. בני סובל מ-n.v.l.d ומבעיית חרדתיות הגורמים לבעיית קשב וריכוז. כרגע בני ללא מסגרת (למרות רמתו האנטלקטואלית הגבוהה). הוא אובחן אצל פסיכיאטר שהפנה אותו לטיפול קבוצתי. בני שמע על המכשיר ומעוניין להשתמש בו במקום מסגרת קבוצתית (אליה הוא מסרב להגיע). האם שמעת על המכשיר? האם הוא יעיל? כמובן שהיועצת המליצה בחום אך הייתי רוצה חוות דעת מגורם מקצועי שאינו תלוי. תודה

שלום רב, תרגילים, תוכנות-מחשב ומכשירים לתירגול עצמי מעלים ספקות רבים באשר ליעילותם ובאשר ליכולתם של המטופלים להתקדם בעזרתם (לבד) כאשר יש ליקויים כאלו ואחרים. ההגיון פשוט ביותר: מי שסובל מליקוי זה או אחר, איננו יכול להיות המורה או המתרגל של הליקויים העצמיים שלו. לגבי מאסטר-מיינד, אינני מכיר מחקרים מבוקרים, בלתי תלויים ביצרן, שהוכיחו את יעילותה של השיטה. לסיכום: אינני ממליץ. בברכה חנוכה שמח, ד"ר מ. למפיט

23/05/2009 | 22:30 | מאת: אלי

שלום רב אני גבר בן 58.עוסק בניהול פרוייקטים בבניה .ופיקוח הנדסי צמוד בפרויקטים רבים. אני נמצא באינטראקציה וקשרים עם גורמים רבים מאד,ובאופן אינטנסיבי.בכל פרוייק יש נפשות פועלות אחרות המתחלפות מפרויקט לפרויקט.יוזם ישיבות משתתף בישיבות ניהול .ישיבות יועצים וכדו'.במהלך הישיבה אנו דנים בנושאים רבים,ועלי להיות דרוך ומעודכן כל העת בכל הפרטים ובקיא בהם על מנת שהערותי ודרישותי לנוכחים או מהם אלי.לצערי הזכרון לטווח הקצר שלי (לפחות מההיבט הסובייקטיבי ) חלש מאד .עד כדי כך שכשאני מסכם משהו בע"פ עם מישהוא ולא מספיק לרשום .אני עשוי להגיע למצב בו בשיחה בבאה שלי עם אותו אדם אשכח על מה דיברנו בכלל.וגם אם אזכור את הפגישה .הרבה פרטים וסיכומים חשובים עלולים ופורחים מזכרוני .ממש נמחקים.כל העניין מביך ,מתסכל מאד,ואפילו מזיק לפעמים להתנהלות היום יומית שלי מול המשימות והמטלות שתיכננתי לעצמי. שאלותי . א. האם התופעה מוכרת והיא תלויית גיל?המצביעה על תהליך מסוכן בהמשך? ב. האם מכשיר המאסטר מיינד (המהבהב בתדרי אור שונים יכול לשפר במשהו את כישורי ההיזכרות היויומיים שלי. ג. האם יש דרך רפואית ממוסדת במערך הרפואי של קופות החולים העוסקים בזה ומצליחים להשיג תוצאות? אודה אם תאיר את עיניי באשר לדרך או דרכים שעלי לנקוט כדי לשפר את מצבי. בכבוד רב ובברכה אלידע כהן ירושלים נייד-057-8765225

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה