אומגה 3............. אי כיבוד המלצת רופא מומחה....

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

17/12/2006 | 14:08 | מאת: דר' עדי אדר

שלום וחג שמח! לא ידוע לי השם של הנבדקת אבל כל הילדים אצלי עוברים מבחן טובה וכיום מומלץ להם גם ביצוע BRC . איני ממליץ כרוטינה שימוש באומגה 3 עד שתהיה המלצה רשמית של גורמים המקובלים כקובעי מדיניות טיפול בהפרעות קשב להוסיף שמן דגים כחלק מהטיפול. שמן דגים עוזר מאוד לחברות המשווקות את התוסף ובמידה מסויימת במצבים קליניים כגון דיכאון והפרעות התנהגות. מעבר לכך זהו כיום מוצר אופנתי אשר או שתוכח מדעית יעילותו או שיתפוגג כמו מוצרים רבים אחרים. בברכה, דר' עדי אדר

30/12/2006 | 12:04 | מאת: איציק

לצערי הרופא הנכבד אינו צודק. יש לי ילד בן 15 שאובחן כסובל מ-ADHD. הומלץ לי לתת לו ריטלין. ניגשתי לספרות מקצועית ולמומחים שונים, ושאלתי לגבי אומגה 3. לאחר הסבר ממצה נתתי לבני אומגה 3, ולאחר חודשיים לערך החל השינוי בבני. הציונים בכתה עלו וההתנהגות השתפרה. הבעיה לא נעלמה וצריך הרבה השקעה, אך אפשר בלי ריטלין. חשוב לדעת שאומגה 3 הוא שמן דגים ללא תופעות לוואי ואינו מזיק, לעומת הריטלין כמו כל תרופה כימית שיש לה תופעות לוואי.

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה