הפרעת קשב וריכוז סלקטיבית ייחודית רק לקריאת טקסטים

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

15/12/2006 | 04:14 | מאת: שוקולטה

יש לי הפרעת קשב אך ורק לקריאת טקסטים גם המעניינים אותי במיוחד. אין לי הפרעת קשב בראייה, מלבד בקריאת טקסטים. פסיכיאטר מומחה לקשב וריכוז, בחן אותי בשאלות בע"פ (לא הצטרכתי לקרוא כלום ביזמן האיבחון שלו) והשבתי לו. הוא קבע שאין לי שום הפרעות קשב וריכוז. 1. האם כאשר הפרעת הקשב ייחודית אך ורק לקריאת טקסטים, הדבר שולל אבחנה של קשב וריכוז ? תרופות כמו ריטלין יהיו פחות יעילות במקרה שלי לעומת אנשים שיש להם הפרעות קשב בכל דבר שהם מסתכלים ? 2. איך הפרעת קשב סלקטיבית כל כך (שמופיעה רק בקריאת טקסטים), ניקראת בשפתה המקצועית ? אודה מקרב לב, באם תשיבו לי על כל השאלות אחת לאחת.

שלום רב, אענה ברצון על כל השאלות, אך - לפני כן - שאלות מקדימות: מה בדיוק את חשה כאשר את קוראת טקסט ? האם העיניים מתעייפות ? האם העיניים צורבות ? האם העיניים דומעות ? האם מופיע כאב ראש תוך כדי קריאה ? האם את חוזרת על מילים מסויימות או שורות מסויימות מספר פעמים ? בברכה, ד"ר מ. למפיט

16/12/2006 | 21:27 | מאת: שוקולטה

אני לא דומעת ביזמן קריאת טקסט, העיניים לא מתעייפות, לא צורבות, לא כאבי ראש, אני רואה טוב ועשיתי בדיקות ראייה. אני לא חוזרת על שורה מספר פעמים. בכל זאת, יש לי הפרעות ריכוז רק כשאני קוראת. תאמין לי שזה ממש לא חומר משעמם. אפילו אם תביא לי משהו שהכי מעניין אותי בעולם, אם זה לקרוא, אני מאבדת קשב. זה כל כך מטריד שאפילו את השאלה שלי ואת התשובה שלך שאני כל כך מחכה לה בכליו עיניים, אני מקליטה את עצמי לטייפ ושומעת (כך הצלחתי לקרוא את תגובתך אלי), 1. האם כאשר הפרעת הקשב ייחודית אך ורק לקריאת טקסטים, הדבר שולל אבחנה של קשב וריכוז ? תרופות כמו ריטלין יהיו פחות יעילות במקרה שלי לעומת אנשים שיש להם הפרעות קשב בכל דבר שהם מסתכלים ? 2. איך הפרעת קשב סלקטיבית כל כך (שמופיעה רק בקריאת טקסטים), ניקראת בשפתה המקצועית ? אודה מקרב לב, באם תשיבו לי על כל השאלות אחת לאחת

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה