שאלה חשובה בקשר לאי קיו של ילד בן 9 וחצי

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

13/12/2006 | 22:39 | מאת: רונית40

ערב טוב הייתי רוצה מאוד לדעת קצת יותר על אי קיו של ילד בן 9 וחצי מה האי קיו הנורמאלי לגיל הזה?

רונית שלום רב, שאלתך הופנתה למומחית בתחום המדובר. תשובה תתקבל תוך שבוע. חנוכה שמח, ד"ר מ. למפיט

20/12/2006 | 07:34 | מאת: נחמה אורבך

שלום רונית, מבחני IQ הינם מבחני אינטליגנציה שבאים לידי ביטוי במספרים (מנת משכל). אלה הם מבחנים קבועים שמודדים את האינטליגנציה של הנבדק על פי לקבוצת הגיל שלו ביחס לשאר האוכלוסיה. משום כך, המספרים בכל גיל הם קבועים ונעים בין 70 ל - 130, כאשר המנה הממוצעת היא 100. מנת משכל שפחותה מ - 70 מעידה על פיגור, ומעל ל-130 מעידה על גאוניות. אין במבחנים אלה משום עדות לכישורים מיוחדים מעבר להבנה לוגית, מרחבית, מתמטית ומילולית. בברכה, נחמה אורבך, יעוץ, הכוונה וטיפול בבעיות ריכוז ולמידה מנהלת האתר המרכז לתמיכה בלקויי למידה - www.add.org.il

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה