ולמנות והתנתקויות

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

13/12/2006 | 18:04 | מאת: אמא של ...

שלום רב, ביתי בת 5 וחצי הגננת ופסיכולוגית הגן המליצו לבדוק הפרעות קשב שמתבטאות בחולמנות והתנתקויות .אני אבחנתי זאת בבית במצבי ריכוז כמו צפייה בטלביזיה היא לא מגיבה ופשוט לעיתים בוהה. רופא הילדים מבחינתו המליץ לבצע בדיקת EEG בעירנות ושינה ועם התשובה לפנות לניורולוג ילדים. לא הצלחנו לבצע את הבדיקה בשינה אלא רק בעירנות. להלן תשובת הבדיקה: בוצעה בדיקה בעירות ובשיתןף פעולה תקין. רקע מעט לא סדיר, סימטרי, מורכב מפעילות אלפא 10 מ/ש, הנחסמת בפקיחת עיניים. אין שינוי באיוורור יתר ולא בגירוי אור. לסיכום תרשים בגדר הנורמה. אודה לחוות דעתך לאן להמשיך עם תוצאות הבדיקה הנ"ל. לנויורולוג? לאבחון? תודה מראש.

שלום רב, ממליץ לכם עתה לבצע אבחון קשב וריכוז במכון רציני ואחראי שיש בו נסיון ייחודי לגיל של ביתך. מובן מאליו שזהו צעד חשוב ביותר כחלק מההכנה של הילדה לקראת כיתה א'. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

13/12/2006 | 20:32 | מאת: אמא של ....

אודה להמלצתך למכון כזה באזור המרכז (אנו גרים באור יהודה) האם יש מימון של קופ"ח למכונים מסוג זה? תודה מראש שוב

13/12/2006 | 20:56 | מאת: אריה טבעון פסיכולוג קליני

שלום ד"ר למפט. בתור פסיכולוג קליני שמטפל, מרצה, מדריך ומאבחן מזה שנים ילדים כולל בעלי ADHD אני רוצה להגיב על כתבתך והתייחסויותיך שהן נעדרות במובהק התייחסות ה ו ל מ ת למקום החשוב שיש לאבחון פסיכודידקטי שהוא שונה מדידקטי, ולכך שכל מאבחן אישיותי יודע שחלק מהפגיעה של הסינדרום נוגע בהתפתחות תחושת העצמי ומבנה ה-אישיותי. לא אחת מגיעים אלי מטופלים שדילגו במשך שנים על טיפול פסיכולוגי ולמרות ששהו במרכזים מתמחים בתופעה לא הומלץ על הטיפול התוצאה הוא ששום תרופה לא עזרה- ויותר מכך נבנה דפוס אישיותי המרוכז בעצמו מתקשה בשת"פ בין אישי (מה שיאובן מאוחר יותר כ-OPPOSITIONAL וכ"ד). לאחר טיפול משמעותי הם התגברו גם ללא תרופה! (למרות שאני לא נגד כשצריך). אני חושב שבעידן שלנו היגיע הזמן לתת מקום ולהכיר בהכרחיות של ההתערבות הפסיכולוגית- המשולבת עם ההורים, שלא פעם באים עם רקע משל עצמם. בברכה מכל מקום אריה טבעון

אריה שלום רב, הערתך מתקבלת ברצון ובהבנה. האם תוכל לעזור לי לחבר תוספת למאמר לגבי התחום הפסיכודידקטי ? (עשר עד עשרים שורות A4 ). תודה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה