מבחן סטנפורד בינה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

12/12/2006 | 14:17 | מאת: ליאת

בבדיקה פסיכולוגית שנערכה לבני בן ה-3 שנים ו-4 חודשים נמצא בתוצאות המבחן הנ"ל: vs=16 qr=13 kn=13 wm=8 .מה זה אומר?היכן ניתן למצוא חומר על תוצאות המבחן?

שלום רב, השאלה הועברה למומחית בתחום המדובר. תשובה תינתן כאן בפורום תוך שבוע. בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

תשובתה של הגב' נחמה אורבך, מומחית ללקויות למידה: מבחן סטנפורד בינה הוא אחד ממבחני האינטליגנציה שנערכים לילדים עד לבגרות. ראשי התיבות שהצגת בשאלתך הם 4 מתוך 5 הגורמים שעליהם מתמקדים במבחן זה. Qu- quantitative reasoning- עיבוד כמותי. VS-Visual-spatial processing- עיבוד מרחבי חזותי WM-working memory -זיכרון עבודה (נא בדקי את חלוקת הזיכרון לתתי זיכרון). KN-knowledge - ידע כללי FU-fluid Reasoning- הסקת מסקנות. בברכה, נחמה אורבך יעוץ הכוונה וטיפול בבעיות ריכוז ולמידה ומנהל האתר "המרכז לתמיכה בלקויי למידה" www.add.org.il

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה