מירשם חדש

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

10/12/2006 | 21:16 | מאת: אמא מהגליל

לדר\ למפיט שלום קיבלתי מהרופא המטפל מירשם חדש ריטלין la 20 מ"ג כמוסות בשיחרור מושהה. מחר הילד מתחיל לקבל. במירשם מוסבר על הרבה תופעות לוואי שעלולות להיות וזה דיי מפחיד אותי. האם זו הדרך באמת? גם היום בשעה החמישית לילד היה קשה שלא לתפוס פטפטת לדברי המורה משהו שהילד אומר "זה כי הכדור כבר לא משפיע". ובכל זאת אני מודאגת. מתי כדאי לפגוש את הרופא ולעשות לילד בדיקות כדי לדעת שהכל בסדר? הייתי רוצה גם לעקוב אחר הגדילה שלו כי הוא נמוך מהנורמה. ולהתייעץ על תוסף מזון כי הוא אוכל מעט וממש לא בריא. אז מה אתה אומר? תודה תודה אמא של ילד נפלא מהגליל

11/12/2006 | 18:03 | מאת: ד"ר למפיט מאיר

שלום וברכה, כל התרופות השגרתיות בישראל בנושא הקשב והריכוז בנויות על חומר ששמו הפרמקולוגי מטילפנידאט. ההבדל בין תכשיר לתכשיר הינו בשם, בכמות החומר הפעיל, בזמן ההשהייה וזמן הפעילות של החומר. רבות נכתב ונאמר על מטילפנידאט (ריטלין לסוגיו, וכו'). העובדה היא (לאורך עשרות שנים): ילד שמתחיל את הטיפול מתוך בריאות שלמה ומבצע מעקב סדיר (קליני ומעבדתי), נשאר בריא ללא סייג. כל השאר אגדות. (האזהרות של חברת התרופות בעלון לצרכן הינן נכונות, קיימות גם בתרופות אחרות שאנו נוטלים ללא היסוס, ואינן מתייחסות למצב של טיפול מסודר). מומלץ לבצע את ביקור-המעקב הראשון כחודש לאחר תחילת הטיפול. בהמשך לכך, בהבנה שהבריאות נשמרת תקינה, יש לבצע מעקב נוסף פעמיים בשנה. בפגישת המעקב נדונים נושאי הבריאות, התזונה, הגדילה וכן ההתקדמות בביה"ס. מאחל לכם הצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה