דחוף זקוקה לעזרה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

09/12/2006 | 15:28 | מאת: עליזה

יש לי ילד בן 18 לומד בכיתה יב שלאחרונה מתלונן שקשה לו לשבת בכיתה והוא ירד מאד בלימודים יש לציין כי הוא נפרד מחברה שלו שאיתה יצא 3 שנים והוא טרוד ריגשית הוא אוןמר שיש לו הפרעת קשב וריכוז איך ניתן לבדוק האם הוא במשבר זמני או אכן קיימת בעיה האם יכולה להתגלות בעיה בגיל זה וגם קראתי שריטלין מאד מזיק אני מאד מפוחדת מה לעשות

עליזה שלום רב, התאור שלך מעלה מספר מחשבות: א. אחד התנאים הבינלאומיים לאבחנה של קשיי קשב וריכוז הינו: "הקשיים קיימת שישה חודשים או יותר)". אני מבין שאצל בנך זה לא כך. ב. מצבים ריגשיים אכן עשויים לגרום להפרעת קשב וריכוז משנית, בעיקר אם הייתה לכך נטייה כבר בעבר. ג. בנך בכיתה י"ב, בחינות הבגרות קרובות, ואין לכם זמן להתלבט. לפיכך, הייתי עושה אבחון מיידי ונותן לבנך פתרונות שיסייעו לו להצליח בבחינות הבגרות. ברשותך אזכיר לך כי לא כל מי שיש לו הפרעה בקשב ובריכוז מקבל ריטלין. בוודאי שלא מכריחים אף אחד לקבל את התרופה. בוודאי ובוודאי שיש גם טיפולים יעילים ללא תרופות. אם בנך נכון לכך, נשמח לראות מה הוא כותב לפורום על קשייו. מאחל לכם הצלחה רבה, נשמח לקרוא בפורום מה עשיתם ומה היו התוצאות. ד"ר מ. למפיט [email protected]

10/12/2006 | 18:13 | מאת: עליזה

על איזה טיפולים אתה ממליץזה

עליזה שלום רב, כיתבי לי בבקשה לדואר האלקטרוני [email protected] היכן אתם גרים, ואני אשיב לך תשובה מפורטת. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה