"משכיל, אינטיליגנט וחכם"

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

09/12/2006 | 02:24 | מאת: חיים

שלום, רציתי לדעת מה ההבדלים בין "משכיל" לבין "אינטיליגנט" ו"חכם".... שאלה קצת מוזרה, אבל אני נתקל בהרבה אנשים שיגדירו את עצמם כ"משכילים" אבל לא ישתמשו בתואר "חכמים" או "אינטיליגנטים". האם להיות "משכיל" פירושו אדם הרוכש השכלה (דרך מוסד לימודים) בלבד, או האם ניתן להיות "משכיל" גם שלא דרך מוסד לימודים אלא למשל מקריאת ספרים בלבד? האם שימוש בתואר "משכיל" שגוי באם אין לך השכלה או תואר מכובד? האם אדם חכם יכול שלא להיות אינטיליגנט, או ההפך? ומה ההבדלים בין "משכיל" לבין "אינטלקטואל"?

חיים שלום רב, חכם הינו איש נבון, פיקח, בעל שכל, אינטליגנט, שנון, מחוכם; משכיל הינו איש למדן, בקיא, ידען, מומחה, מלומד ( בלימוד עצמי או בלימודים במסגרת למידה מובנית ). מקווה שעניתי על שאלתך, אתה תמיד מוזמן להמשיך לשאול. בברכה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה