ריטלין בהריון

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

08/12/2006 | 07:27 | מאת: סטודנטית

אני לא בטוחה אם זה הפורום הנכון, אבל בפורום הריון לא ידעו לענות לי מאחר והם לא הכירו את התרופה. אני סטודנטית בסמסטר האחרון שלי ואני לוקחת ריטלין עקב ADD שאובחן אצלי ממש בחודש האחרון. מאז שאני לוקחת את הריטלין חיי השתפרו לאין ערוך גם בעבודה, בבית (עם שני ילדים) ובלימודים. כעת נודע לי שאני בהריון (לא מתוכנן), ואני חוששת שהריטלין שלקחתי בשבועות הראשונים של ההריון עלול להזיק לעובר. האם לחששותי יש בסיס או שריטלין אינו משפיע/גורם נזק לעובר כלל ואז ניתן להמשיך לקחת ריטלין (לפחות עד סוף הסמסטר)?

שלום רב, המומחה הבכיר ביותר בארץ לנושא של השפעת התרופות על הריונות ועוברים הינו פרופ' אשר אורנוי, מנהל המחלקה להתפתחות הילד, משרד הבריאות, ירושלים. ניתן לאתר את משרדו באמצעות בזק 144 . פרופ' אורנוי מייעץ ברצון רב. אם יהיה צורך בסיוע, כיתבי לפורום ואדבר עימו גם אני. לטובת הרבה אמהות-סטודנטיות-ADD , אנא כיתבי לפורום מה היתה תשובתו של פרופ' אורנוי. תודה ובהצלחה, ד"ר מ. למפיט

12/12/2006 | 14:11 | מאת: סטודנטית

שלום ותודה על התשובה המהירה. אני מנסה להשיג את פרופ' אשר אורנוי כבר כמה ימים ללא הצלחה (אין מענה בטלפון שקיבלתי מ 144). אם לא הייתי סטודנטית שעברה 6 שנים ללימודי הנדסה ללא טיפול ב ADD ועם שני ילדים בבית ועם עבודה ב 3/4 משרה, הייתי מוותרת ופשוט לא לוקחת סיכון. אבל זה סמסטר אחרון שלי ואני מכירה כל כך מקרוב את הקשיים בלימודים ללא טיפול ואני חוששת באמת שזה לא יהיה הסמסטר האחרון אם אני לא אקח ריטלין. אני כבר שבועיים לא לוקחת כלום ואני מרגישה את זה ביתר שאת. אם תוכל ליצור איתו קשר למעני או לספק לי דרך ליצור איתו קשר אני אודה לך מאוד.

08/12/2006 | 11:25 | מאת: יונתן

לקחת תרופות בכלליות בהריון, בייחוד בטרימסטר הראשון, לא מומלץ. גם טיפול באמצעים טבעיים, אם הוא מתחיל בתקופה זו, אינו מומלץ. הרבה סיבות יש התפתחותיות יש לדבר. אין סיבה להילחץ, אבל בהחלט מומלץ להפסיק עם הריטלין לפחות לתקופת ההריון הראשונה - וכמובן, להתייעץ עם הרופא שלך. אם את מעוניינת להגיע להרצאות בנושא, אשמח לעזור. יונתן

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה