ריטלין

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

07/12/2006 | 00:42 | מאת: אמא מהגליל

לדר/למפיט שלום בנינו לוקח ריטלין שבועיים.יש ימים שבשעות הצהריים ההשפעה יורדת ואז יש לו בעיית ריכוז שמתבטאת בדברנות במהלך השיעור. התיעצתי עם הרופא המטפל והוא שולח לילד מרשם שהוא סוג אחר של ריטלין, כדי לעזור לילד עד סוף יום הלימודים. שאלתי היא מה אותו סוג של ריטלין?והאם ההשפעה שלו שונה מהריטלין שהיה רגיל לקחת. והאם יש לו השפעות לוואי? אותי מטריד חוסר התאבון. גם ככה הילד רזה ולא אכלן גדול. אולי כדאי לתת סוג של וויטמין כמו למשל אומגה לילד? או כל דבר שאתה ממליץ שימלא את החסר ? תודה אמא מהגליל

שלום רב, אני מניח שהרופא המטפל המליץ על ריטלין שעובד יותר שעות. בד"כ זהו ריטלין יותר איכותי, עם שחרור מבוקר והדרגתי של החומר הפעיל, ועם פחות תופעות לוואי. לגבי ויטמינים וכו': כל מטופל בריטלין חייב להקפיד על בקורת בריאות סדירה ורצופה ע"י הרופא האחראי לטיפול תרופתי זה. במסגרת זו נערך מעקב קליני ומעבדתי לגבי מצב הבריאות של הילד, התזונה וכו'. במידת הצורך ניתנת המלצה לתוספי מזון. מאחר לבנכם הצלחה רבה, ולכם - הרבה נחת, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה