חסר לי ריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

01/12/2006 | 20:04 | מאת: תמיר בן 16

שלום דוקטור אני בן 16 ואני יודע שאני ממש פרוע כי כל הזמן אומרים לי את זה, גם בבית וגם בכתה. אבל לי זה לא נראה ככה אלא אני רק עושה כיף ומה שבא לי. עכשו גם ההורים שלי לא מסכימים שאני אעשה רשיון על אופנוע כמו כל החברים שלי. איך אפשר לשכנע אותם. מה להסביר להם שיסכימו. תודה

היי תמיר. כיף לראות את שאלתך כאן בפורום. סבבה. הפורום אכן מיועד גם לתלמידים, בכל הגילאים. לעצם שאלתך: אתה כותב שאתה פרוע ועושה מה שבא לך. זה עדיין לא אומר שחסר לך ריכוז. חשוב לבדוק את הנושא, כי אם באמת חסר לך ריכוז, כדאי לסדר את העניין לטובת עתידך, בלי קשר למה שההורים שלך רוצים. אם לא חסר לך ריכוז, ואתה עדיין מעוניין לקדם את עצמך, אשמח לייעץ לך כיצד לעשות זאת, בלי לפגוע בבילויים שלך וכו'. [ ...אגב, ....אני גם הייתי בלגניסט לא קטן בבית-הספר, ותראה לאן הגעתי....., כדאי לך להזהר כדי שזה לא יקרה גם לך............., עוד תצא מנהל פורום בלי כוונה......:) ]. לעניין האופנוע: אין מה לעשות, החיים הם הרבה פעמים "תן וקח". נסה לשבת עם הוריך בצורה בוגרת, להבטיח משהו שאתה מתכוון לעמוד בו, ולקבל בתמורה את רצונך. ונושא רציני מאוד: מי שיש לו ריכוז נמוך, בד"כ נהיגתו באופנוע איננה בטוחה - זה הוכח בצורה מדעית. זוהי סיבה נוספת לכך שכדאי לך לבדוק בצורה מקצועית את הריכוז ולשפר אותו במידת הצורך. נשמח לשמוע על התקדמותך + לראות תמונה שלך על האופנוע החדש. שיהיה בכיף, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה