בת 7 מתקשה "להיפרד" מחפצים!

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

26/11/2006 | 18:10 | מאת: דנה

שלום רב, ברצוני לקבל מושג איך להתיחס לקושי של בתי להפרד מחפצים. האם זהו סימן לבעיה כלשהיא? זה יחלוף? האם יש דברים נוספים שעלי לשים לב אליהם? פרחים שנקנו לארוע מסוים היא סרבה למסור אותם בטענה שהיא תתגעגע אליהם + ציור שהיא ציירה לילד אחר במסגרת משימה בכתה היא החליטה שהיא לא מוסרת כי היא תתגעגע לצבעים שהיא צבעה איתם וכי הם שלה.! וישנם עוד דוגמאות. בברכה ותודה אמא מודאגת.

דנה שלום רב, האם יש לביתך גם הרגלים לאסוף חפצים שאין בהם צורך ? האם יש לה מעשים מיותרים כגון שטיפת ידיים שלא לצורך ? עיסוק מופרז בנקיונה או נקיון חדרה ? עיסוק מופרז בנקיון הבגד ? עיסוקים אחרים שחוזרים על עצמם ללא צורך ? מה מצבה החברתי ? האם הילדה הולכת לחברות ? האם חברות באות אליה ? בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה