ריטאלין

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

22/11/2006 | 00:47 | מאת: כינרת

מאיר שלום רב אני סטודנטית , בהיותי בחטיבת ביניים הוכרתי כבעלת ADHD אני לוקחת ריטאלין SR מספר שנים (6 שנים) כאשר מלבד תופעות לוואי כגון חוסר תיאבון קל לא היו לי תופעות לוואי אני לא לוקחת ריטאלין יום יום אלא רק בימים בהם נדרש ממני ריכוז לזמן ארוך. בתקופת המבחנים האחרונה שיניתי את הרגלי ולקחתי כדור כל יום כאשר היו 2 מקרים בהם לקחתי במהלך 24 שעות ,פעמיים (פעם בבוקר ופעם בערב) טעות שלא אחזור עליה ... כעת ,כחודש לאחר תקופת המבחנים ,התחילו תופעות לוואי של כאבי ראש כאשר אני נוטלת את התרופה (חזרתי ללקיחה פעם בכמה ימים) אני מבינה שככל הנראה המעבר ללקיחה יומיומית בתקופת הבחינות יצרה חלק מהבעייה אך איני יודעת מה לעשות כעת להפסיק לחלוטין? להוריד מינון ? מה הגורם לתופעת הלוואי שהחלה פתאום אחרי שנים... אשמח לתשובה תודה

כנרת שלום רב, תודה על פנייתך לפורום. ממליץ לך לבדוק בשלב א' סיבות נפוצות לכאבי ראש, באמצעות הרופא המטפל, מבלי לשנות את הטיפול. בהבנה שאת והרופא שלך תפעלו ביעילות, זה צפוי להתבצע תוך שבוע, כולל תוצאות ומסקנות. בשלב הבירור לא להחליף טיפול, אך להגביר במידה משמעותית שתיית מים או משקה קל אחר, לא תוסס. כיתבי לפורום בהקדם האם נמצאו (או נשללו) סיבות רפואיות אחרות לכאבי ראש, ואז אדריך אותך לגבי ההמשך. נ.ב. מה את לומדת ? כמה שעות בממוצע ביום ? בהצלחה רבה בלימודים, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה