קושי קשב וריכוז לבני בן ה11

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

21/11/2006 | 12:48 | מאת: אורנית

לבני בן ה-11 יש קושי בקשב וריכוז, כל משימה קלה היא מטלה קשה ביותר עבורו, כמו לסדר חדר, להכין שיעורי בית, הוא גם מרבה לפטפט בשיעור, יש לו תנועתיות יתר, אבל ציוניו גבוהים 90,100. קשה לו לשבת בשקט לעיתים נוטה לקום באמצע השיעור, אין לו בעיה חברתית, אך כל שבוע אני מקבלת הערה מהמורה לגבי או הכנת ש"ב שלא נעשתה, שכח מחברת, הציק לחברים ןכו'. איני רוצה לתת לו ריטלין כי לפי דעתי הוא מוציא ציונים טובים ומתגבר למרות הקושי היומיומי. שמעתי על מבחני טובה. אילו מבחנים הם והיכן ניתן לאבחן אותו ולדעת מה בדיוק הבעיה שלו? כמו כן הוא ילד מאוד אינטליגנטי .

אורנית שלום רב, אין קשר בין תבונה לבין ריכוז. ילד יכול להיות נבון. לקבל ציונים גבוהים, וביחד עם זאת ייתכן שתהייה לו הפרעת קשב וריכוז עם תנועתיות-יתר. עלול לקרות מצב שבהמשך הלימודים הפטפטנות והתנועתיות יתחילו להפריע לבנך, למרות תבונתו, ואז תהייה ירידה בציונים ובשאר התחומים הקשורים בכיתה ובחברה. חשוב לאבחן ולטפל בו לפני שיופיעו הקשיים האמיתיים והירידה בהישגים. לא כל אבחון מוביל לטיפול תרופתי, לכן אין לחשוש מפני אבחון מסודר ומפני תוצאות האבחון. אף אחד לא יכריח אותך לתת לילד ריטלין. יש שיטות טיפול מצוינות גם ללא תרופות. בבקשה כיתבו לפורום היכן אתם גרים, בהמשך לכך אתן לכם הכוונה למכון מתאים. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה