ההבדל בין השניים

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

20/11/2006 | 19:53 | מאת: שמחה

ד"ר שלום כתבה לך אמא על נוירו פידבק וענית לה על העשרה נוירו קוגנטיבית. בבקשה הסבר לנו את ההבדל בין הטיפולים השונים או שהם זהים. בברכה אמא סקרנית

21/11/2006 | 19:55 | מאת: ד``ר מ. למפיט

שמחה שלום רב, ביופידבק וכן נוירופידבק הינן שיטות טיפול המשמשות לנושאים שונים, רובם לא קשורים בלמידה. מעט מהתכניות הקשורות בשיטות אלו עוסקות בריכוז חזותי. חלק מהמטופלים טוענים שהטיפול לא נוח כי המטופל מחובר למחשב באמצעות אלקטרודות. העשרה נוירו-קוגניטיבית הינה פיתוח מתקדם ומודרני של השיטות הקודמות: תכנית זו מתבססת על אימון שיטתי והדרגתי של הפעילות המוחית וכן על הקניית כלי התארגנות וטכניקות תומכות קשב ותומכות זיכרון, ללא תרופות וללא אלקטרודות. בנוסף, מקנה התכנית מיומנויות ותפקודים קוגניטיביים כגון: עיבוד מידע קולי וחזותי, עיבוד מידע סידרתי וסימולטני, תפיסה חזותית, שליטה בתנועתיות-יתר ובאימפולסיביות, אירגון משימות, השלמת משימות, זיכרון עבודה, מהירות תגובה, תיאום עין-יד, שימור הקשב בסביבות עתירות מוסחות, תפיסה כמותית, תפיסת המימד, תפיסה מתמטית, כלים לרכישת שפות זרות וכלי למידה נוספים. התכנית מונחית ע"י מורה אישית ומתבצעת מול מערך של מחשוב וצליל. שיטה נוחה, מאתגרת ויעילה מאוד. במידה ויש שאלות נוספות, אשמח להשיב עליהן. בבברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה