למה כל כך קשה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

18/11/2006 | 11:54 | מאת: תלמידה

שלום אני לומדת בחטיבת בינים בלוד וממש קשה לי בכיתה. כל פעם שאני מנסה להקשיב בכיתה פתאום אני קולטת שחלמתי ואז כבר פספסתי את ההסבר של המורה. גם אם חברות שלי מספרות לי משהו, אני אף פעם לא מצליחה להקשיב כל השיחה ולפעמים זה ממש מעצבן שאין לי תשובות טובות כי לא ממש הקשבתי. כבר מביך אותי להגיד כל הזמן שיחזרו על מה שאמרו לי שוב. כאילו אני מספיק לא חכמה בשביל לקלוט בפעם הראשונה. מה יש לי?

שלום רב לתלמידה, ברוכה הבאה לפורום. אנו מאוד מעוניינים לשמוע מה עובר על התלמידים המתקשים. חשוב שההורים והמורים יקראו זאת ויבינו היכן באמת הקושי שלכם, התלמידים. כאשר הבוגרים בסביבבתכם יבינו את מידת הקושי, יהיה להם יותר קל לשתף פעולה ולעזור לכם. לעצם השאלה, על פי רמת הכתיבה שלך ניכר שאת נבונה מאוד ומגדירה היטב את הקושי. התאור שלך יכול להתאים למוסחות (קשיי קשב וריכוז, ללא תנועתיות). האם בצעתם אי-פעם אבחון או טיפול לזה ? בברכה, חן חן על פנייתך, ד"ר מ. למפיט [email protected]

20/11/2006 | 23:38 | מאת: תלמידה

היי ד"ר למפיט קודם כל רציתי להגיד תודה רבה על התמיכה. תגובתך העלתה בי חיוך (כי אני מרגישה שפניתי למקום הנכון). אני מרגישה שסוף סוף מישהו מבין אותי. לא עשיתי אבחונים ואני גם לא יודעת איזה אבחון לעשות. מהי ההצעה שלך? יש טיפול שמתאים לגיל שלי ?

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה