איך לפנות להורים

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

15/11/2006 | 17:52 | מאת: גננת

שלומות וברכות על הפורום. אני גננת בגן חובה. אחד הילדים בגן, בן חמש וחצי שנים, חמוד וחכם, מבין מהר מאוד כל דבר, משתעם כעבור כמה דקות ומתחיל להציק ולהפריע. סיפרתי להוריו אבל הם חושבים שאין בעיות. איך לומר להוריו לטפל בזה ? תודה

שלום רב ותודה על הפנייה, הפורום שלנו אכן מיועד גם לאנשי מקצוע. לעצם העניין: הורים בגיל הגן מתקשים לעיתים קרובות לקבל את הרעיון שהילד שלהם שונה במקצת. הורים לילדים נבונים סבורים בד"כ שהתבונה הרבה תעזור לילד לפתור את נושאי ההתנהגות וההשתלבות בגן ובביה"ס. במציאות, ילדים נבונים מאבדים לפעמים עניין בנעשה בגן, דווקא משום קליטתם המהירה. פעמים רבות קיבלתי מגננות וממורות דווחים על כך שילד מסויים הינו נבון, כנראה מעל הממוצע המקובל בגילו, הוא מבין מהר את המוסבר בגן או בכיתה (או מכיר את החומר משום שכבר למד אותו בבית או בחוגים או בקריאה עצמית) ואז אין לו סבלנות להקשיב לנלמד. להורי הילד מסוג זה הייתי ממליץ להסביר את המעלות של ילדם, ומוסיף כי יש מקום להכוונת התבונה הרבה לאפיקים חיוביים. לצורך כך ראוי להם להוועץ באיש מקצוע ו/או בהורים אחרים שיש להם נסיון עם ילד במצב דומה. בד"כ כאשר המסר הינו חיובי, מעודד ובונה, יש סיכוי רב יותר לכך שיזכה לאוזן קשבת. נשמח לקרוא בפורום על התקדמותך עם הנושא. בברכה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה