בעיית קשר וריכוז בילד בן-9

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

15/11/2006 | 06:19 | מאת: גלי

ברצוני לדעת כיצד אני יכולה "לאבחן" בעיית קשב וריכוז אצל בני. העם ניתן לראות את הבעיה ביום יום? תודה מראש

גלי שלום רב, שאלה מצוינת. יש לשים לב לנושאים הבאים: האם הילד מתמקד ומתרכז במשימות הקשורות בלמידה (גם בכיתה, גם בבית), האם הוא מתמיד במשימות אלו, האם הוא מסיים את המשימות, האם ניתן להסיח את דעתו במהלך ביצוע המשימות הקשורות בלמידה, האם הילד נוטה לאבד חפצים בבית או בבית הספר, האם הילד נוטה לדברנות (פטפטנות) בזמן ביצוע המשימות, האם נוטה לתנועתיות על-פני המושב או בחדר בזמן הלמידה, האם - חלילה - נוטה למעשים מסוכנים, האם נוטה להכנס לתוך דברי אחרים, כמה זמן ברצף הוא יכול לשבת ולבצע משימת לימודים או שיעורי בית. נא שימי לב לתפקוד הילד בתחומים שונים ובשתי מסגרות לפחות (בבית, בחוגים, בבית-הספר...וכו'). התנהלות הילד בבית בלבד או בביה"ס בלבד איננה מספקת. העובדה שהילד יושב בשקט ליד המחשב או הטלוויזיה איננה מעידה על קשב וריכוז תקינים. חשוב מאוד לשמוע מה המורה רואה בכיתה. מה רואה מורה או מדריכה בחוג מסויים (אם הילד משתתף בו). לאחר שיהיו לכם (עבור עצמכם) תשובות לשאלות אלו, אתם מוזמנים לחזור לפורום ולשאול שאלות נוספות. בברכה, ובתקווה שהכל תקין, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה