האם יש סיכוי שאני סובלת מ Inattentive ADD

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

07/07/2008 | 14:32 | מאת: שרית

אני בשנות ה30 לחיי ומעולם לא חשדתי שאני סובלת מבעיית קשב מאחר וכולם ציינו תמיד כמה אני מרוכזת בלימודים, ותמיד הציונים שלי היו מהגבוהים. לאחרונה בעקבות הערה של מישהו התחלתי לחשוד שאני סובלת מהבעיה, ולאחר שחיפשתי מידע באינטרנט הגעתי להפרעה שצוינה למעלה. רוב התכונות שמצוינות שם מתאימות לי גם בילדות וגם כיום- קושי גדול מאוד בהתארגנות, חולמנות ואיטיות שמרגיזה את כולם, הרבה מחשבות שרצות כל הזמן , חוסר יכולת לסדר משימות, קושי בביצוע מטלות רבות וביוזמה של כל דבר- אפילו להרשם לחוג נראה לי כפרויקט, ועוד. אני מאוד סובלת,אנשים חושבים שאני עצלנית ולא איכפת לי,אבל אני ממש אוכלת את עצמי ומרגישה מתוסכלת. לדעתי היכולות שלי לא באו לידי ביטוי בכלל. אבל מצד שני תמיד הייתי מצויינת בלימודים וכשמדובר בלימודים אני יכולה לשבת שעות מרוכזת (אם כי רק בזמני לחץ לפני מבחן למשל). האם התסמינים שתארתי מצביעים על סבירות גבוהה לבעיה הנ"ל, או שיכולות להיות לכך סיבות אחרות? יכול להיות שאני סובלת מההפרעה למרות שאני מצויינת בלימודים? האם ניתן לטפל רק תרופתית או שניתן להסתפק בטיפול התנהגותי? תודה

שרית שלום רב, תיתכן הפרעה מסוג Inattentive ADD וכנראה גם EXECUTIVE DYSFUNCTION . הצלחתך בלימודים אינה שוללת אפשרות זו. קשייך בחיי היומיום מחזקים את האפשרות שאת לוקה בלקויות אלו. השלב הראשון הינו אבחון איכותי, מסודר. אחר-כך יבואו גם הפתרונות. מאחל לך הצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה