פסיכומטרי וחוסר ריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

14/11/2006 | 20:46 | מאת: אורטל

ד"ר מאיר אובחנתי בתיכון כמי שסובלת מחוסר ריכוז ברמה גבוהה מאוד ומקשיי למידה נוספים, הומלץ לי לקחת רטלין, כדור אחד כל יום. בתקופת הצבא הצלחתי להסתדר בלעדיו,למרות שהיה לי מאוד קשה... אומנם לא למדתי, אבל היה לי קשה להתרכז בדברים אחרים כמו לראות טלוויזיה כשיש עוד אנשים איתי בחדר, כל דבר קטן הפריע לי...אכילה לידי,דיבור בטלפון...בקיצור הכל הפריע לי, כל הזמן, כל דבר, ובכל סיטואציה..זה ככה מאז שאני זוכרת את עצמי ולצערי גם עכשיו. הבעיה היא שאני לומדת עכשיו לבחינה הפסיכומטרית...ומתקשה מאוד..לעשות מבחנים בכיתה, גם כשאנ לוקחת רטלין.לעומת זאת בבית...כשאין אף אחד, אנ מגיעה לתוצאות מדהימות וקיצוניות מאוד לעומת הישגי בכיתה. אני חיבת לציין שבבית הספר באו לקראתי מאוד...ולכן זה היה פחות מורגש במבחנים מכוון שהייתי עושה אותם בחדר נפרד לבד. האם יש דרך נוספת...מלבד הרטלין...אפילו לראות פסיכולוג..על מנת לטפל בזה בזריזות האפשרית? אני מוכנה לעשות הכל בשביל זה...זה משפיע לי על כל תחומי החיים תודה רבה לך ויום טוב

אורטל שלום רב, יפה מאוד שהסכימו לתת לך להבחן בחדר נפרד. אני מאמין שהמינון של הריטלין שאת מקבלת איננו מספיק, או סוג הריטלין איננו מתאים לעוצמת הקושי בריכוז ולאופי הלימודים שלך. איזה ריטלין את מקבלת ? מה אורך יום הלימודים שלך ? מתי ובאיזו שיטה אבחנו את הפרעת הקשב / ריכוז שלך ??? כיתבי לי תשובות ואז נמשיך בייעוץ. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

16/11/2006 | 20:46 | מאת: אורטל

תודה רבה על עזרתך...לא ציפיתי לתגובה כה מהירה אני לוקחת פעם ביום ריטלין 10 מ"ג .אני לוקחת אותו כחצי שעה לפני תחילת יום הלימודים שנמשך 5 שעות (בשעות הבוקר). ובדרך כלל המבחנים הם לקראת השעה האחרונה, עד שיתחילו המרתונים הובחנתי בכיתה י, היום אני בת 21. בשיטה הנקראת TOVA שבה ישבתי מול מחשב ולחצתי על איזה כפתור כל פעם שראיתי ריבוע שחור...משהו כזה. תודה רבה לך ויום טוב

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה