שאלה למומחה ולכל ההורים לילד ADHD

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

21/10/2007 | 20:02 | מאת: ורדה18

אני אנסה לקצר: התחתנתי עם גבר שיש לו ילד מאובחן כסובל מADHD בן 12.5. הילד מקסים בעיני ואני אוהבת אותו. אך יש איתו המון בעיות: הוא לא מכין שיעורים, לא מתאמץ בכלל, לא לוקח שום אחריות, שוכח להגיע אפילו לאימוני כדורגל שאוהב מאד, שוכח לקחת פלאפון ולא יודעים איפה הוא וכו' וכו'. האבא, מקסים גם הוא, אוהב את בנו מאד אך גם כועס עליו לעיתים, ומנסה לדחוף אותו לקחת ולו מעט אחריות, גם באמצעות עונשים, אבל ללא הואיל. אני אמרתי לבעלי שאולי צריך יותר לעזור לילד ויותר להיות אחראיים עליו, להגיד לו כל יום מה יש לו, לשבת איתו כל יום על שיעורי בית וכו'. הוא התנגד בטענה כי כך לעולם לא ילמד לקחת אחריות. יש לציין כי הילד כן יכול לשבת שעות מול הטלויזיה, כלומר אכן הוא נמנע מלהתאמץ ולעשות דברים שקשים לו. כמו כן, אם נקבע תאריך בו יקנו לו מתנה גדולה, גם כן במקרה כזה הוא זוכר היטב. אני אבודה מאד ואשמח לכל עיצה ודעה, או הכוונה גם לקריאה בנושא!! תודה רבה

שלום רב, אתם (ההורים) זקוקים מיידית להדרכת הורים שתפקידה לעזור לכם לגשר על פער הדעות וכן לגבש החלטות משותפות. כאשר אתם תתקדמו יד ביד, הנער ייתייצב, ויהיה טוב לכולם. אנא זיכרו - אתם "עמוד השדרה" שלו. כיתבו לי באיזה איזור אתם גרים, עמ"נ שאוכל לתת לכם כתובת מתאימה באיזור מגוריכם: [email protected] בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה