בעיות בזכרון

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

07/11/2006 | 11:34 | מאת: מאיה

היי, אני מקווה שאני בפורום הנכון, אם לא אשמח אם תפנו אותי לכזה. בכל אופן, אני בת 27, בשנים האחרונות אני סובלת מבעיות זכרון, אני לא מצליחה לזכור שיחות של עם אנשים, דברים שאני צריכה לעשות וכו' בשנה האחרונה הבעייה החמירה, והיא פוגעת לי בעבודה ובחיי היום יום. מה עליי לעשות? האם יש תרופה או משהו שיכול לעזור לי? נ.ב אין שום בעייה גנטית כזו במשפחתי. אשמח לקבל תשובה מהירה מאיה

מאיה שלום רב, עם כל הצניעות, בשלב זה נראה לי שאת בפורום הנכון. האם את עוסקת במקצוע דידקטי ? במקצוע אחר של חשיבה ? מה היו הישגיך במבחני הבגרות ? האם הישגים אלו התקבלו בקלילות או במאמץ + עזרה חיצונית ? האם למדת לקראת עבודך הנוכחית ? באיזו מסגרת ? האם הלימודים עברו בקלילות או במאמץ + עזרה חיצונית ? תודה, נשמח לסייע לך בעצה והכוונה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

08/11/2006 | 12:03 | מאת: מאיה

ראשית תודה על תגובתך המהירה, אני עוסקת בתחום המצריך מחשבה, אך לא תחום ריאלי. במסגרת העבודה אני זקוקה ליצירתיות, וגמישות מחשבתית. מבחני הבגרות עברו בסדר, היה לי קל יותר במקצועות הריאלים, מאז ומתמיד ניתקלתי בקושי עם מבחנים הומניים כגון היסטוריה, ספרות וכו'. (היה לי קשה לזכור את כל החומר) מאז הספקתי לעשות גם תואר ראשון והיום אני במהלכו של תואר שני. ואני נתקלת באותם הקשיים. מתוך שאלותייך, האם אני מבינה שאתה מכוון לסג של קושי לימודי? אף פעם לא עברתי איזשהו סוג של אבחון, אבל גם לא הייתי חריגה מחבריי ללימודים. הבעיות שאני נתקלת בהם מפריעים לי בעיקר בחיי היום יום, בהם אני שוכחת הרבה דברים. אשמח לתשובה. תודה.

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה