איבחון קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

05/09/2007 | 01:12 | מאת: דלידה

בפגישה אצל נוירולוג ילדים במרפאת מכבי לפני כשנה, כשבני היה בן 5 , נאמר לי שיש סימנים של בעיות קשב וריכוז, אולם ,"בואי נחכה עוד שנה, ואז נחליט אם אכן כן.." לאחר שנה בדיוק חזרנו לאותו נוירולוג, בשיחה של 5 דקות איתי וללא כל פניה אישית לילד , קיבלתי מרשם לרטלין !. לטעמי , הנוירולוג לא נתן את המרשם כי איבחן באמת שהילד צריך רטלין, הירגשתי מין קלות דעת כזאת , כדי להיפטר ממני. אינני נגד ריטלין, אולם ברצוני להיות בטוחה שזה הטיפול הנכון והאיפקטיבי ביותר עבור בני. מאחר ולא הייתי שלמה עם ההחלטה, עדיין לא התחלנו להשתמש בתרופה. קבעתי תור למכון קשב וריכוז של מכבי , לאיבחון חוזר, אולם האמון שלי מפוקפק לגבי טיב האיבחונים של מכבי.. , האמון שלי התערער. שאלתי האם אני יכולה להיות רגועה מרצינות האיבחון או שמא ללכת לפסיכולוג באופן פרטי ? האם יהיה נכון להתחיל להשתמש בתרופה ולראות אם יש שיפור ? תודה, דלידה

דלידה שלום רב, מטרות האבחון שלפני הטיפול מגוונות וחשובות ביותר: א. לוודא מהי האבחנה המדויקת. ב. לוודא שהנבדק אכן מגיב לטיפול התרופתי. ג. לוודא מהו המינון המתאים ביותר לנבדק, במקרים בהם אכן קיים צורך לטפל בריטלין. ד. לשמש בסיס להשוואה לבדיקות עתידיות - בסיס לבדיקת השיפור לטווח הארוך. כיון שכך, חשוב ביותר שתבצעי אבחון מהימן לפני תחילת הטיפול בתרופה. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה